DEN NYE DRONNINGEN: Tora Berger er i superform om dagen, og vant jaktstarten enkelt med 19 av 20 treff. Foto: (AP Photo/Scanpix Sweden/Anders Wiklund)
DEN NYE DRONNINGEN: Tora Berger er i superform om dagen, og vant jaktstarten enkelt med 19 av 20 treff. Foto: (AP Photo/Scanpix Sweden/Anders Wiklund)Vis mer

Tora Berger tangerte 11 år gammel rekord etter ny triumf

Lekte seg til sin tredje seier av tre mulige.

(Dagbladet): Tora Bergers store mål denne sesongen er å vinne verdenscupen sammenlagt.

Lesja-jenta kunne i hvert fall ikke fått en bedre start, for i dag tok hun sin tredje seier av tre mulige, etter nok en maktdemonstrasjon i Östersund.

- Veldig artig. Ergerlig med det bomskuddet på siste skyteserie, men da ble det litt spenning i tillegg til at jeg «la inn» et fall tidlig i løpet, sier Tora Berger til NRK.

Berger startet 17 sekunder foran nærmeste utfordrer og var aldri truet.

15 av 15 treff på de første tre skytingene gjorde at hun kunne tillate seg en bom på siste stående, og likevel vinne suverent.

I mål var hun halvminuttet foran hviterussiske Darya Domratsjeva.

Bergers sesongstart er den råeste siden svenske Magdalena Forsberg i 2001/2002-sesongen. Hun var før i dag den eneste kvinnen som har greid å starte sesongen med tre triumfer på rappen, ifølge NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith.

Tyske Andrea Henkel tok tredjeplassen etter feilfri skyting.

Synnøve Solemdal gikk et fantomlangrenn og endte på 12.-plass. Kun finske Kaisa Mäkäräinen var raskere i sporet. Tora Berger var desidert raskeste skytter av 60 løpere søndag.

Junioren Hilde Fenne gikk karrierens annet verdenscuprenn til 28.-plass. Fanny Welle-Strand Horn endte på 29.-plass. Elise Ringen og Tiril Eckhoff endte på henholdsvis 44.- og 51.-plass.