Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

Tora Berger utklasset alle

Fikk revansj etter å ha tapt med to tideler i går.

(Dagbladet): Tora Berger var to sure tideler fra seieren på gårsdagens sprint i Östersund.

I dag levnet hun ingen tvil om hvem som var best, da hun utklasset konkurrentene på 10 kilometer jaktstart.

Hun skjøt feilfritt på de tre første skyteseriene, og kom inn til siste stående i ensom majestet. Der bommet hun én gang, og hun gikk ut i strafferunden samtidig som finske Kaisa Mäkäräinen gjorde seg klar til å skyte.

Hadde hun plaffet ned fem blinker kunne det blitt spenning, men også Mäkäräinen måtte tåle én bom, og dermed var jaktstarten i realiteten avgjort.

Berger ledet med nærmere halvminuttet ut på sisterunden, og kunne paradere inn til sin 13. verdenscupseier.

I mål var hun 33,2 sekunder foran den finske jenta, og ett minutt og 27 sekunder foran gårsdagens seierkvinne Magdalena Neuner på tredjeplass.

Konkurrentene blir neppe beroliget av å høre at Berger egentlig ikke føler at formen er spesielt god.

- Langrennsmessig er jeg ikke i nærheten, jeg har mye å gå på fysisk. Likevel har jeg aldri gått så bra den første verdenscupuka, sier hun til NRK.

Hun lot Neuner gjøre grovjobben foran ut fra start, men var ikke fornøyd med tempoet og gikk forbi.

- Jeg kunne gjerne gått litt fortere, så jeg gikk like godt forbi. Det var ikke noe lett føre i dag, og jeg ikke noen kjempefølelse rent fysisk. Jeg var veldig glad jeg hadde et halvt minutt på Kaisa før sisterunden, sier hun. 

Elise Ringen imponerte også på jaktstarten, og gikk seg opp fra 20. til 12. plass etter tre strafferunder - hennes beste prestasjon i verdenscupen noen gang.

- Det er artig, altså. Det gikk veldig bra med skytinga, det var skikkelig artig å få til det. Jeg er superfornøyd. Jeg hadde ikke trodd jeg skulle få det til i dag, sier hun til NRK.