Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tora Berger vant for andre dag på rad

Klar seier på fellesstarten.

|||For halv maskin danset Tora Berger (28) lekende lett inn til sin femte norske åpningsrennseier på rad søndag.
Landslagsvenninnen Ann Kristin Aafedt Flatland (27) var den eneste som kunne matche lillesøster Berger i skisporet. Men lesjingen kunne koste på seg søndagsturtempo med bare én bom på 20 skudd.
Flatland måtte gå fire ganger rundt strafferunden og mistet sikten til Berger allerede etter første skuddserie.
— Jeg roet ned mot slutten og koste meg på siste runde. Skytemessig var løpet veldig bra, men det var ikke et kjempebra langrenn, konkluderte Tora Berger.
Farten ville neppe vært vinnertempo i verdenscupen.
— Kanskje en topp ti-plassering. Jeg har ikke ladet formen til denne helgen. Men før verdenscupåpningen (i Östersund 2. desember) skal jeg slippe opp på treningen. Jeg kjenner at jeg er på vei mot verdenscupformen.
Mens Ann Kristin Aafedt Flatland endte halvminuttet bak, skilte hele 1.44 minutt til treer Kari Henneseid Eie. Ingen andre løpere i det 30 kvinner store feltet skjøt færre enn tre bomskudd.
Også i fjor vant Tora Berger begge åpningsrennene på Beitostølen. Året før måtte hun gi tapt for Solveig Rogstad (27) i ett av rennene.

(NTB)

GOD SESONGSTART: Tora Berger vant sprinten i går og fellesstarten i dag.  Foto: Heiko Junge / Scanpix
GOD SESONGSTART: Tora Berger vant sprinten i går og fellesstarten i dag. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media