Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tora Berger vant med nesten to minutter

Helt suveren igjen.

SUVEREN IGJEN: Det er ingen over og ingen ved siden når det gjelder Tora Berger om dagen.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SUVEREN IGJEN: Det er ingen over og ingen ved siden når det gjelder Tora Berger om dagen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

At skiskytterdronning Tora Berger (31) smadrer rivalene på hjemmebane med minutter, avslører landslagsvenninnenes fullstendig fraværende internasjonale nivå.

Landslagskollega Tiril Eckhoff (22) endte straks under 2 minutter bak sist sesongs VM-dronning på fellesstarten i den nasjonale skiskytteråpningen på Beitostølen søndag.

Dagen før knuste Tora Berger sine rivaler med over minuttet på sprinten.

- Det hun gjør på standplass virker håpløst langt foran oss andre. Der er hun virkelig mesteren. Hun bare fyrer ned blinkene, mens jeg står der og sliter, puster og peser, sa Tiril Eckhoff til NTB etter rennet.

- Tora er tross alt OL- og dobbelt verdensmester. Hun er verdens beste skiskytter og har ti år mer erfaring enn oss unge. Vi andre må strekke oss etter å nærme oss steg for steg.

Irriterende
Mens lillesøster Berger plaffet ned 19 av 20 blinker søndag, bommet Eckhoff på fire skudd. Treer Synnøve Solemdal måtte sirkle strafferunden sju ganger.

- Det var fryktelig irriterende det siste jeg gjorde. Det bomskuddet kommer jeg dessverre til å huske godt herfra. Jeg begynte å tenke litt for mye og var litt for rask på avtrekkeren. Resten av skytingen var bra, men det kunne ha vært litt bedre fysisk, oppsummerte Tora Berger for NTB.

Hun hadde kun det ene bomskuddet på 30 forsøk i løpet av helgen. Begge løpene ville kvalifisert sterkt til seirer i verdenscupen, som Berger har 16 av fra før.

Problemet er håpløst frakjørte landslagsvenninner.

Åpent uttak
Det store spørsmålet blir hvilke fem norske løpere som får slå følge med Berger til verdenscupåpningen i svenske Östersund om halvannen uke.

- Jeg håper på plass i verdenscuplaget. Det har vært målet i hele år å få gå mest mulig verdenscup etter at jeg hadde en drittsesong i fjor, mente Eckhoff med ti verdenscupstarter og en sjuendeplass fra avslutningen i russiske Khanty-Mansijsk i mars som best.

- Jeg hadde en kjempedårlig sprint (14.-plass) lørdag, men blir skuffet om jeg ikke kommer med til Östersund. Alternativet blir IBU-cupen i Idre kommende helg.

Ungjenta Hilde Fenne (19) kan få verdenscupdebuten i Östersund, men reglene tilsier at hun først må debutere i IBU-cupen, og i så fall vil jenta fra Voss få et råkjør med tre konkurransehelger på rad.

I Östersund står normaldistanse, sprint og jaktstart på programmet.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!