GOD SOMMER: Tora Berger på vei mot seier under Skifestivalen Blink i Sandnes i juli. Foto: Alf Ove Hansen, Scanpix
GOD SOMMER: Tora Berger på vei mot seier under Skifestivalen Blink i Sandnes i juli. Foto: Alf Ove Hansen, ScanpixVis mer

Tora Berger vil gå alt til vinteren

Etter «en vanvittig god sommer».

|||
Tora Berger har hatt «en vanvittig god sommer». Derfor akter OL-mesteren å gå alt den kommende sesongen, melder Adresseavisen.

Det er hun selv som bruker karakteristikken av treningsarbeidet hun har lagt ned siden oppstarten i mai. Det gir henne lyse utsikter for sesongen som nærmer seg.

- Det artigste jeg vet er å konkurrere. Hvorfor skulle jeg ellers orke å bruke så mye tid og krefter på trening gjennom en hel sommer og høst, sier Tora Berger til Adresseavisen.

Den siste uken har hun vært hjemme i Meråker hvor har hun oppsøkt det lille som er av snø i Grova for å trene.

Alt for OL For ett år siden hadde 29-åringen all sin konsentrasjon mot OL i Vancouver. Det meste hun foretok seg, gjorde hun for å prestere på sitt beste i OL.

- Derfor sto jeg over en del verdenscuprenn. Og derfor gjennomførte jeg et høydeopplegg. Da var det en utrolig god følelse å lykkes med å vinne et OL-gull. Etterpå ble det et vakuum, men faktisk gikk det veldig bra utover våren å hente fram igjen motivasjonen, sier Berger.

For selv om Tora Berger er blitt medlem av den eksklusive gruppen av norske OL-vinnere, så har hun fortsatt noe å strekke seg etter som skiskytter.

- Jeg har ikke VM-gull ennå. Derfor blir VM i Khanty-Mansijsk vinterens viktigste mål, sier vår beste kvinnelige skiskytter.

Har bronse Hun har en bronsemedalje fra VM i Östersund for snart tre år siden som sitt beste VM-resultatet.

Hun akter også å gå samtlige verdenscuprenn kommende sesong.

- Jeg vil også forsøke å bli best mulig sammenlagt i verdenscupen. Tross alt har jeg vært på seierspallen på alle distansene, og derfor bør jeg også kunne kjempe om de beste plasseringene i sammendraget, sier hun.

(NTB)