Tora Berger vil ikke skylde på knetrøbbel

Tror heller ti dager med sykdom er problemet.

UTE AV FORM: Det ble mange bom på Tora Berger i striregnet under dagens 15 km i verdenscupen skiskyting i Ruhpolding. 
Foto: Heiko Junge / Scanpix
UTE AV FORM: Det ble mange bom på Tora Berger i striregnet under dagens 15 km i verdenscupen skiskyting i Ruhpolding. Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer

Etter at lesjingen droppet to renn i bunnfrosne Östersund i verdenscupåpningen, er en seier (Pokljuka) og to topp ti-plasseringer fangsten hittil. Torsdag ble det niendeplass etter to bomskudd på gulldistansen fra Vancouver-OL.

- Jeg gjorde iallfall tre gode serier på standplass, men på siste liggende (tredje serie av fire) ble det litt skyting i hytt og vær. I skisporet var det en helt grei dag. Det var intet superløp, men jeg kom gjennom på greit vis, sa Tora Berger til NTB etter å ha blitt fragått av vinner Olga Zaitseva med over minuttet bare i langrenn.

Russerinnen skjøt feilfritt i striregnet på 20-kilometeren, og hun slo hjemmefavoritten Andrea Henkel med 14,5 sekunder. Svenske Helena Ekholm ble treer.

Trioen var i egen klasse på standplass med feilfri skyting.

OL- og dobbelt verdensmester Zaitseva tok sin niende verdenscupseier og er eneste russiske vinner hittil i sesongen. Russland skal arrangere VM i skiskyting i mars.

Berger bommet to ganger og var eneste norske kvinne innenfor topp 39.

Toner ned Såkalt «jumper's knee» har forårsaket knesmerter for 29-åringen i månedsvis. Men Tora Berger toner ned knærne og tror heller en sykdomsperiode før sesongstart utsetter formstigningen.

- Knærne er intet problem for meg. Jeg får trent og gått på ski og stort sett gjort det jeg skal. Det eneste jeg må være forsiktig med, er løping. Jeg kan så vidt småjogge litt, men stort sett holder jeg spinningtimer for meg selv.

- Selvsagt ønsker jeg å bli kvitt skaden, og jeg jobber med saken. Når jeg er tilbake i Norge, skal jeg til ny undersøkelse. Slik det føles nå, kan det være at det verste er gått over, sa Berger om skaden.

- Det er nok mer sykdommen før verdenscupstarten som har satt meg ut. Treningssesongen min har vært helt suveren. Litt synd er det at jeg ikke får det ut i konkurranser, men noen må være best på trening også, gliste lesjingen.

Har en plan 49 dager gjenstår til VM-start i Khanty-Mansijsk.

- Jeg har god tid. Egentlig er jeg rolig i forhold til det. Jeg har en plan på hva som skal gjøres for å komme i form til VM. Men samtidig skulle jeg gjerne gjort det bedre enn to topp elleve-plasseringer i de siste løpene, innrømmer Berger.

Nest beste norske kvinne ble Fanny Welle-Strand Horn på 40.-plass torsdag. Fem dager etter at Ann Kristin Aafedt Flatland vant karrierens første verdenscuprenn, endte hun på 51.-plass i paradedisiplinen.

- Kroppen føltes «dau», og jeg greide ikke å ta ut mitt beste. Rett og slett en dårlig dag på jobben, sa Flatland, som gjorde sitt dårligste resultat på over ett år.

Kvinnene går sprint i Ruhpolding lørdag.

(NTB)