FOR MYE REISING: Sjef for skiskytterdamene Knut Tore Berland, her på hotellet under VM i PyeongChang i fjor, gir seg som trener. Han synes det blir for mange reisedøgn. Foto: Arnt E. Folvik, Dagbladet
FOR MYE REISING: Sjef for skiskytterdamene Knut Tore Berland, her på hotellet under VM i PyeongChang i fjor, gir seg som trener. Han synes det blir for mange reisedøgn. Foto: Arnt E. Folvik, DagbladetVis mer

Tora Bergers gulltrener gir seg

- Tøft å slutte etter 20 år, sier Knut Tore Berland.

|||

NRK melder at det er slutt for 45 år gamle Berland som trente Tora Berger til OL-gull på normaldistansen i Whistler Mountain i vinter.

- Det er summen av mange ting som gjør at jeg slutter. Jeg har veldig mange reisedøgn som trener, og det er vanskelig med tanke på familien som er hjemme i Norge, sier han til NRK.

Landslaget hadde cirka 180 reisedøgn i 2009-2010-sesongen.

Berland har 20 år bak seg som trener. Han var tilknyttet toppidrettsgymnaset på Geilo fra 1990-94, og etter det jobbet han 14 år som trener på NTG på Lillehammer. Det var først i 2008 han overtok som hovedtrener for Tora Berger og de andre skiskytterkvinnene.

- Det er klart det er tøft å slutte etter 20 år. Det er en tøff, men samtidig veldig riktig avgjørelse, sier Knut Tore Berland til NRK.

(NTB)