FORTSATT I FORM: Tora berger skjøt nesten prikkfritt i Oberhof og gikk Norges stafettlag inn til en fjerdeplass. Her jubler hun etter seier i verdenscupen i PokljukaFoto: Primoz Lovric / NTB scanpix
FORTSATT I FORM: Tora berger skjøt nesten prikkfritt i Oberhof og gikk Norges stafettlag inn til en fjerdeplass. Her jubler hun etter seier i verdenscupen i PokljukaFoto: Primoz Lovric / NTB scanpixVis mer

Tora berget den norske æren

Norsk stafett-fjerdeplass.

(Dagbladet): De norske stafettjentene hadde en varierende kveld i tyske Oberhof i kveld. Hilde Fenne startet glimrende, men måtte tåle en strafferunde på sin stående skyting på første etappe.

Dermed sendte hun ut Synnøve Solemdal nesten 40 sekunder bak teten, et gap de norske jentene aldri helt klarte å tette.

Solemdal brukte fire ekstraskudd totalt, men gikk likevel Norge opp til tredjeplass ved andre veksling. Da var Norge og Fanny Welle-Strand Horn bare 15 sekunder bak ledende Ukraina, men på sin stående skyting sprakk Horn totalt.

Med to strafferunder var oppgaven umulig for Tora Berger, men den norske verdenscuplederen viste likevel at hun har beholdt formen i jula.

Med ett ekstraskudd og solid fart i sporet gikk hun Norge opp til en respektabel fjerdeplass, men med mer enn to minutter opp vinneren Ukraina.

En liten nedtur etter at de norske jentene vant forrige verdenscupstafett.

De andre pallplassene ble besatt av Frankrike og Tyskland.