Tora-dobbel i Ruhpolding

Vant jaktstarten med startnummer én.

VANT IGJEN: Tora Berger gikk først ut og kom først i mål under jaktstarten i Ruhpolding da hun tok sesongens tredje verdenscupseier.Foto: Heiko Junge / Scanpix
VANT IGJEN: Tora Berger gikk først ut og kom først i mål under jaktstarten i Ruhpolding da hun tok sesongens tredje verdenscupseier.Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tora Berger sikret seg sin tredje verdenscupseier for sesongen da hun gikk til topps i jaktstarten over ti kilometer i Ruhpolding søndag.

Hun ledet så å si fra start til mål og var klart foran tyske Andrea Henkel inn til den fjerde og siste skytingen. Der pådro Berger seg en bom, men det gjorde Henkel også, og dermed var det avgjort. I mål var Tora Berger 37,7 sekunder foran den tyske jenta, som pådro seg to bom mot Bergers ene.

Det var på nest siste skyting, den første i stående, at Berger avgjorde. Da skjøt hun feilfritt, mens Henkel pådro seg en bom. Det ble avgjørende.

Tredjeplassen gikk til finske Kaisa Mäkäräinen. Hun var 59,3 sekunder bak Berger med to bom, men Mäkäräinen økte ledelsen i verdenscupen.

Ann Kristin Aafedt Flatland tok 14.-plassen. Hun var 1.40,1 minutt bak vinneren med tre turer i strafferunden. Synnøve Solemdal på 28.-plass var 3.15,9 bak Berger og hadde to bom, mens Fanny Welle-Strand Horn gikk inn til 48.-plassen. hun ble slått av Berger med 5.02,6 minutter og hadde tre strafferunder.

Seieren søndag var Tora Bergers niende verdenscuptriumf i skiskyting i karrieren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer