SEIER PÅ FELLESSTART: Tora Berger bommet én gang, men vant fellesstarten i Ruhpolding. Foto: EPA/ANDREAS GEBERT
SEIER PÅ FELLESSTART: Tora Berger bommet én gang, men vant fellesstarten i Ruhpolding. Foto: EPA/ANDREAS GEBERTVis mer

- Tora er dronningen av Ruhpolding

Berger vant fellesstarten etter god skyting.

(Dagbladet): Tora Berger bommet én gang på dagens 12,5 kilometer fellesstart i Ruhpolding - men tre fantastiske skyteserier holdt til seier foran Darya Domracheva.

- Hun er dronningen av Ruhpolding, ropte NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith, da Berger holdt nervene under kontroll på den fjerde og siste skytingen.

Berger kom i mål på tida 37:14,4. 26 sekunder foran nummer to.

- Det var artig å få det til. Jeg så at Zaitseva bomma, og jeg er glad jeg hadde en stor ledelse på sisterunden. Jeg prøver å sanke flest mulig poeng for å beholde den gule ledertrøya. Fellesstart er beintøft, sier Berger til NRK.

Dette var Bergers femte seier denne sesongen.

Trio i tet
Berger åpnet bra, med fem treff på første skyting. Og 31-åringen fulgte opp med fullt hus på den andre liggende skytingen.

Til første stående skyting var det det dannet en trio i front, og Berger kom inn på standplass sammen med russiske Olga Zaitseva og Vita Semerenko fra Ukriania.

Berger bommet én gang, mens begge konkurrentene skjøt feilfritt. Lesja-jenta måtte ut i én strafferunde, og gikk ut 21,9 sekunder bak lederen Zaitseva.

Zaitseva-bom
På den fjerde skytingen bommet Zaitseva én gang, mens Berger viste styrke. Mens Zaitseva gikk ut i strafferunde, holdt Berger nervene under kontroll og skjøt fullt hus.

Dermed gikk Berger ut på sisterunden med 15 sekunder ned til Zaitseva.

Darya Domracheva gikk en rask sisterunde - og sikret 2. plassen foran Olga Zaitseva.

Fanny Welle-Strand Horn ble nummer 11.  Synnøve Solemdal kom i mål som nummer 18.