Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tora gråt etter tidenes første kvinnegull i skiskyting

Berger ble suveren olympisk mester.

ALENE PÅ TOPP: Tora Berger gikk først over mål av alle løperne, og var også først da tidene skulle sammenliknes. Suverent OL-gull.Foto: SCANPIX/AP /Andrew Medichini
ALENE PÅ TOPP: Tora Berger gikk først over mål av alle løperne, og var også først da tidene skulle sammenliknes. Suverent OL-gull.Foto: SCANPIX/AP /Andrew Medichini Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| WHISTLER / OSLO (Dagbladet): Tora Berger gråt da det ble klart at hun hadde tatt Norges første olympiske skiskyttergull noensinne på kvinnesiden i ettermiddag.

Berger gikk en fantastisk 15-kilometer, og selv om det ble bom på siste skudd, klarte ingen av konkurrentene å matche hennes tid etter 19 av 20 treff.

- Helt konge! Det er synd å grine når man gjør det så bra. Det har vært helt forferdelig å gå rundt her nå. Folk har tatt seieren på forskudd, jeg har blitt gratulert før jeg har trodd på det selv, sier en rørt Berger til NRK.

— Det virket så bra da jeg gikk, og da jeg så på resultatlista skjønte jeg ikke helt hva det var for noe. Jeg lurte på om jeg hadde gått for lange runder eller noe, sier hun.

Gullet var ikke bare Norges første kvinnelige skiskyttergull gjennom tidene, det var også Norges OL-gull nummer 100 totalt i vinterlekene.

RØRT: Tora Berger vil for alltid være i sportshistoriebøkene etter OL-gullet.
Foto: Heiko Junge / Scanpix
RØRT: Tora Berger vil for alltid være i sportshistoriebøkene etter OL-gullet. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

Og alle de norske jentene gråt i strie strømmer over Toras bragd.

Gikk styggfort
Tora Berger viste knallform allerede da hun avanserte nesten 30 plasser på jaktstarten tirsdag, og fortsatte der hun slapp i dag.

På de første passeringspunktene skjønte alle at Tora gikk knallfort, og de 15 første blinkene ble skutt ned som om de var store som dartskiver.

Hele veien økte Berger avstanden til mange av kanonene, men nok en gang skulle siste stående bli det mest nervepirrende.

En bom
For på fjerde skyting ble det aller siste avtrekket litt for raskt - og det var bare det som førte til de nervepirrende minuttene etter målgang.

NESTEN PERFEKT: Tora Berger pådro seg en bom på aller siste skudd, men det spiller liten rolle nå.Foto: SCANPIX/EPA/Hendrik Schmidt
NESTEN PERFEKT: Tora Berger pådro seg en bom på aller siste skudd, men det spiller liten rolle nå.Foto: SCANPIX/EPA/Hendrik Schmidt Vis mer

Men konkurrentene feilet en etter en de også, og selv ikke de som skjøt fulle hus hadde sjanse til å ta igjen den norske jenta.

Som fort fikk fram smilet når de første gledestårene var tørket unna.

Elena Khrustaleva (0) fra Kazakstan tok sølvet, drøye 20 sekunder bak Tora Berger. Hviterussiske Darya Domratsjeva (1) tok bronsen.

Ann-Kristin Flatland ble nest best av de norske på 14. plass, med to tilleggsminutter. Solveig Rogstad ble nummer 61 med fire tilleggsminutter, mens Liv Kjersti Eikeland ble nummer 70 etter tre tilleggsminutter.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!