Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tora på pallen i jaktstarten

Klatret sju plasser i høyden.

(Dagbladet.no): Tora Berger leverte nok et sterkt verdenscuprenn da hun gikk inn til en tredjeplass på dagens jaktstart i italienske Anterselva.

Lesja-jenta trives godt i høyden, og stod de 10 kilometrene 1600 meter over havet bedre enn de fleste av konkurrentene.

Faktisk hadde Berger tredje beste langrennstid på den siste runden, kun slått med noen små sekunder av langrennskometene Sandrine Bailly og Magdalena Neuner.

Og det kunne vært enda bedre: Etter tre skytinger stod Berger bokført med tre «smultringer», og los på både russiske Svetlana Sleptsova og de tyske jentene Andrea Henkel og Neuner.

Henkel til topps

På siste stående måtte Tora imidlertid tåle to strafferunder, mens Henkel skjøt fullt. Sleptsova pådro seg også to bom, men forspranget tilbake til Berger var såpass stort at russeren holdt unna.

Dermed gikk fjorårets sammenlagtvinner Andrea Henkel inn til sin 11. seier i verdenscupseier 33,4 sekunder foran Sleptsova og 46,5 sekunder bak Berger.

Av de øvrige norske kom Ann Kristin Flatland på en 21.plass med fire runder etter å ha startet jaktstarten som sjette kvinne. Julie Bonnevie-Svendsen endte på 40.plass med hele sju runder, og Anne Ingstadbjørg ble nummer 50 med fire bomskudd.

PÅ PALLEN I ANTERSELVA: Tora Berger hadde tre strålende skytinger og en gnistrende sisterunde i sporet. Det ga tredjeplass til slutt på dagens jaktstart. Foto: Heiko Junge/Scanpix
PÅ PALLEN I ANTERSELVA: Tora Berger hadde tre strålende skytinger og en gnistrende sisterunde i sporet. Det ga tredjeplass til slutt på dagens jaktstart. Foto: Heiko Junge/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media