Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tora vant sekund-thriller

Kastet seg over streken og vant.

VANT ETTER SUPERSPURT: Tora Berger kjempet en kamp mot seg selv, klokka og finske Kaisa Mäkäräinen i Pokljuka i dag - og vant. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix
VANT ETTER SUPERSPURT: Tora Berger kjempet en kamp mot seg selv, klokka og finske Kaisa Mäkäräinen i Pokljuka i dag - og vant. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter en grå dag i sporet og ikke minst på standplass for de norske gutta, var det omsider jentenes tur til å skinne i dag.

Og først og fremst Tora Berger, som gikk helt til topps på 15 kilometeren i Pokljuka i Slovenia.

Hun skjøt feilfritt hele veien, men slet med tempoet til verdenscupleder Kaisa Mäkäräinen i sporet. Men da finnen misset på ett skudd på siste stående, og Tora skjøt feilfritt igjen, åpnet muligheten seg.

Berger gikk ut seks sekunder foran Mäkäräinen. Men bare et lite stykke ute på sisterunden var Tora plutselig seks sekunder bak.

Men det var ikke helt tomt i kjelleren, og Berger gikk ned trappa og hentet opp de siste kreftene. På siste mellomtid, 700 meter før mål, var hun bare to sekunder bak.  Da kom det enda mer krefter.

-  Jeg hørte jeg bare var to sekunder bak, så da var det bare å jobbe alt jeg kunne, sier hun til NRK.

Over målstreken kastet hun fram en fot og ble klokket inn 1,8 sekunder foran finnen.

Og først og fremst ble grunnlaget lagt på standplass. For toppfarten er ikke helt på det beste i øyeblikket.

- Det ser ut som det er mye vind, men mye av det kommer bakfra så det tar ikke så mye på standplass. Jeg synes jeg hadde utrolig bra kontroll i dag, og det viser vel også resultatet i dag, sier Tora Berger.

Ann Kristin Aafedt Flatland ble nest beste norske løper med tre tilleggsminutter.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!