SØLVDAMA: Tora Berger (t.v.) var sjanseløs på å ta gullvinner Darya Domratsjeva, men var godt fornøyd med sølvmedaljen på OL-jaktstarten i ettermiddag. Nå føler hun at hun kan senke skuldrene før de fire siste gullmulighetene.
SØLVDAMA: Tora Berger (t.v.) var sjanseløs på å ta gullvinner Darya Domratsjeva, men var godt fornøyd med sølvmedaljen på OL-jaktstarten i ettermiddag. Nå føler hun at hun kan senke skuldrene før de fire siste gullmulighetene.Vis mer

Tora var fast bestemt på å gi seg. Etter OL-sølvet er hun «bare» 99,9 prosent sikker...

Fortsetter hun til Oslo-VM i 2016?

SOTSJI (Dagbladet): Tora Berger (32) mener hun kan senke skuldrene nå som hun har vunnet en OL-medalje i disse lekene. Med et godt løp og 19 treff avanserte hun fra 10. plass til sølv. Gullvinner Darya Domratsjeva var det ingen ting å gjøre noe med.
Hviterusseren var i en helt egen klasse i ettermiddag.

- En gammel dame Men sisterunden til Berger bar bud om at mer godt kan være i vente. Da holdt hun varemerkefarta si i sporet.

- Det tok litt tid å komme i gang. Jeg er jo en gammel dame, hehe, er hennes egen kjappa analyse av sølvløpet.

Og ennå har Berger fire gullsjanser igjen.

- Nå kan jeg fokusere på å prestere maksimalt. Men det er klart at jeg har lyst på den gjeveste medaljen også.

Motivasjonsproblemer 32-åringen har slitt med  motivasjonen de to-tre siste årene, men har holdt det gående på grunn av OL i Sotsji. Det er flere år siden hun pekte seg ut disse lekene som hennes siste mesterskap.

Men så — ut av det blå — så begynte hun plutselig å dra på ordene når spørsmålet kom i kveld..

- Jeg skal gå ferdig i OL og denne sesongen først, så får jeg se. Jeg er 99,9 prosent sikker på at dette er min siste sesong, sa hun på pressekonferansen her i Sotsji i kveld.

Utstrakt hånd Det er selvsagt ikke rare bevegelsen fra 100 prosent, men det er helt klart en utstrakt hånd for krefter i forbundet som eventuelt vil prøve å overtale damelandslagets superstjerne til å fortsette mot VM i Oslo i 2016.

- I konkurransesesongen er det artigere å være skiskytter, og jeg trives veldig godt med dette. Men jeg merker at det blir tyngre og tyngre å gjøre treningsjobben utenom sesongene. Det er der problemet ligger, sier hun selv.

Og går hun til VM i Oslo i 2016, så er det plutselig bare to år til neste OL.

I Pyeongchang i 2018 vil hun «bare» være 36 år.

40-åringen Ole Einar Bjørndalen har vist at det er fullt mulig å vinne gull etter fylte 40.