Torbjørn brukte Preus under rehabiliteringen

Møttes hos Grosvold.

(Dagbladet.no): •Les også: - Verdensmesteren i rushelvete •Les også: - Kompisene imponert over Torbjørn

Torbjørn Løkken fortalte i dagens utgave av Dagbladet SportMagasinet om rusproblemene han har slitt med over flere år. Han var verdens beste kombinert-løper i 1987, men la overraskende opp bare tre år seinere - 26 år gammel.

I dag har flere av hans gamle idrettskompiser rost Løkken for hans åpenhet, livsglede og mot.

En lang dag ble i kveld avsluttet med å fortelle den gripende historien hos Anne Grosvold i NRK1.Og i programmet møtte han to av forbildene som har vært til stor hjelp under den lange veien tilbake til livet.

Musikerne Åge Aleksandersen og Anne Grete Preus.

- To av de store heltene

- Da du spurte om jeg kunne komme i studio, så var det nesten litt sprøtt, sa Løkken henvendt til Grosvold.

Før han vendte seg til Aleksandersen og Preus.

MØTTE LØKKEN HOS GROSVOLD: Torbjørn Løkken fortalte Anne Grete Preus at han brukte sangen henne «Millimeter» i avslutningsoppgaven under rehabiliteringen. Foto: Hans Arne Vedlog
MØTTE LØKKEN HOS GROSVOLD: Torbjørn Løkken fortalte Anne Grete Preus at han brukte sangen henne «Millimeter» i avslutningsoppgaven under rehabiliteringen. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

- Jeg er ikke noen musikkfreak jeg, men dere er jo to av de store heltene. Åge og «Levva livet» ble jeg kjent med da jeg var russ i 1983. Jeg brukte faktisk «Millimeter» av Preus under avslutningsoppgaven på rehabiliteringen, fortalte Løkken under sendingen.

- Perspektiv på livet

Preus og Aleksandersen fremførte duetten «Nattsang» som er med på Preus\' kommende album.

Løkken skryter av forbildenes tekster.

- Dere to har et perspektiv på livet som jeg har stor sans for. Dere vet mye om hvordan livet er og synger mye om raushet. Det setter jeg stor pris på, sa Løkken til artistene.

Torbjørn brukte Preus under rehabiliteringen
Torbjørn brukte Preus under rehabiliteringen
<B>STERK HISTORIE:</B> Torbjørn løkken har rørt mange med sin gripende historie i dag. I kveld var han gjest hos Anne Grosvold i NRK1.