Torbjørn Yggeseth er dødssyk med kreft

Hoppsjefen sitter i rullestol, lam fra livet og ned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den tidligere storhopperen Torbjørn Yggeseth (74) er rammet av uhelbredelig prostatakreft. Han sitter i rullestol, lam fra livet og ned.

- Min kone døde av brystkreft i 2002. Legene ga henne fem måneder. De fikk rett - nesten på dagen. Jeg har fått omtrent den samme prognosen, sier han til bladet Profo-nytt, Prostatakreftforeningens medlemsblad.

Intervjuet er gjengitt i lørdagens VG.

- Jeg har valgt å stå oppreist og akseptere min skjebne. For meg kan Prostatakreftforeningen gjøre lite, men jeg vil at andre skal få del i min sykehistorie og erfaringer med prostatakreft, sier han.

- For selv om jeg gikk til lege og alt syntes å være i orden sitter jeg nå med en diagnose på begrenset levetid. Vi er mange som har en oppgave om ikke alltid å godta det legene sier, sier Yggeseth.

- Alt er i orden

74-åringen startet sin hoppkarriere i 1959. Han ble nummer to sammenlagt i den tysk-østerrikske hoppuken to ganger. Fra 1982 til 2004 var han leder for hoppseksjonen i FIS, Det internasjonale skiforbundet.

I 2004 var han til en ordinær legesjekk i Bærum. Der fikk han beskjed om at alt sto bra til med ham. Men senere oppdaget han blod i urinen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer