Torbjørn Yggeseth er dødssyk med kreft

Hoppsjefen sitter i rullestol, lam fra livet og ned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den tidligere storhopperen Torbjørn Yggeseth (74) er rammet av uhelbredelig prostatakreft. Han sitter i rullestol, lam fra livet og ned.

- Min kone døde av brystkreft i 2002. Legene ga henne fem måneder. De fikk rett - nesten på dagen. Jeg har fått omtrent den samme prognosen, sier han til bladet Profo-nytt, Prostatakreftforeningens medlemsblad.

Intervjuet er gjengitt i lørdagens VG.

- Jeg har valgt å stå oppreist og akseptere min skjebne. For meg kan Prostatakreftforeningen gjøre lite, men jeg vil at andre skal få del i min sykehistorie og erfaringer med prostatakreft, sier han.

- For selv om jeg gikk til lege og alt syntes å være i orden sitter jeg nå med en diagnose på begrenset levetid. Vi er mange som har en oppgave om ikke alltid å godta det legene sier, sier Yggeseth.

- Alt er i orden

74-åringen startet sin hoppkarriere i 1959. Han ble nummer to sammenlagt i den tysk-østerrikske hoppuken to ganger. Fra 1982 til 2004 var han leder for hoppseksjonen i FIS, Det internasjonale skiforbundet.

I 2004 var han til en ordinær legesjekk i Bærum. Der fikk han beskjed om at alt sto bra til med ham. Men senere oppdaget han blod i urinen.

- Det var ingen spøk, så jeg gikk tilbake til legen på Bærum sykehus. De hadde i mellomtiden sendt prøver av vevet fra utskrapingen (foretatt i mai 2004) til Radiumhospitalet og fått tilbakemelding om at alt var i den skjønneste orden, sier han.

Men blødningen i urinen gjorde at legene bestemte seg for å ta nye prøver.


KREFTSYK: Torbjørn Yggeseth. Foto: Ole C. H. Thomassen/Dagbladet
KREFTSYK: Torbjørn Yggeseth. Foto: Ole C. H. Thomassen/Dagbladet Vis mer

Hissig prostatakreft

- Jeg fikk overraskende høre at jeg hadde en hissig form for prostatakreft. Men jeg fikk aldri noen nærmere informasjon om svulstens beskaffenhet, sier Yggeseth.

Den tidligere hoppkongen fikk stråle- og cellegiftbehandling, men en dag fikk han plutselige smerter i bekkenregionen. Dermed måtte han gjennom en ny operasjon hvor det viste seg å være en bull som presset mot ryggmargen.

Som en følge av operasjonen ble Torbjørn Yggeseth lam fra livet og ned.

- Det var særdeles tøft å vite at jeg aldri ville kunne gå igjen. Men det tok ikke lang tid før jeg så de gode tingene i livet, sier han til VG.

- Jeg har akseptert min prognose. Den ser imidlertid ut til å drøye, og det ser jeg på som et positivt bilde i det hele. Jeg har fått noen ekstra dager og måneder jeg ikke hadde regnet med, sier Yggeseth.

(NTB)

Torbjørn Yggeseth er dødssyk med kreft

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer