Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tord Asle Gjerdalen inn på det norske skiathlon-laget

Erstatter Chris Jespersen.

INN PÅ LAGET: Tord Asle Gjerdalen. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.
INN PÅ LAGET: Tord Asle Gjerdalen. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI/OSLO (Dagbladet): Tord Asle Gjerdalen erstatter en småsjuk Chris Jespersen under søndagens to ganger 15 kilometer med skibytte.

- Chris har pleid formen. Lungene hans er på 99 prosent, men skal man kjempe om medalje i OL må man være 100 prosent i. Han går derfor ikke søndag, sier landslagssjef Trond Nystad på guttas pressekonferanse i Sotsji. .

Samme i fjor Sjur Røthe har også slitt med sjukdom i det siste. Det er fortsatt uklart om han går, en avgjørelse vil bli tatt etter en legesjekk fredag. Didrik Tønseth er Røthes reserve, og vil stille til start om sistnevnte ikke er klar.

- Sjur har, som dere veit, litt vondt i halsen. Han erpå legesjekk nå for å vurdere om det er fornuftig om han går eller ei. Svaret får vi i løpet av ettermiddagen, sier Nystad. 

Også under 15-kilometeren i fjorårets VM i Val di Fiemme kom Gjerdalen inn som reserve, den gangen for en sjuk Martin Johnsrud Sundby. Da svarte Gjerdalen med å ta bronse.

Erstatter romkamerat Nå skal altså mannen med pilotbrillene være erstatter for romkamerat Chris Jespersen.

- Han er i godt humør selv om han har vært usikker. Jeg hadde ikke tenkt til å gå. I går kjørte jeg en hardtøkt, mens det blir en trolig skitur etterpå.

Om sine egne sjanser sier Gjerdalen:

- Går du fort her, kan må få muligheten til å gå mer, mens hvis man går sakte, er det bare å reise hjem.

Martin Johnsrud Sundby, som altså ble sjuk i VM i fjor, er sikkert på at Gjerdalen har funnet formen i tide - igjen.

- Jeg kjørte en liten hardøkt med Tord i går, og da skjønte jeg at superreserven igjen er i mesterskapsform, sa Sundby på pressekonferansen.

Petter Northug virker forøvrig å være godt inne i OL-bobla si, trønderen svarte med enstavelsesord på alle spørsmål, og virket ikke å være særlig interessert i det journalistene ønsker å få svar på.

KJEDELIG: Petter Northug syntes ikke å ha det spesielt artig på pressekonferansern i Sotsji fredag. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet
KJEDELIG: Petter Northug syntes ikke å ha det spesielt artig på pressekonferansern i Sotsji fredag. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet Vis mer
Hele Norges coronakart