Torde ikke å gamble

Eirik Bakke skjøt Leeds tilbake i kampen, men måtte kaste inn håndkleet i pausen da han kjente smerte i låret. - Jeg ville ikke gamble, sier han til Dagbladet.

LEEDS (Dagbladet): - Hadde jeg spilt andre omgang, kunne jeg blitt borte i uker.

Sogningen spilte svært godt i 45 minutter, og var en av de toneangivende spillerne på et hissig og hardtarbeidende Leeds-lag, som holdt Liverpool til uavgjort hjemme på Elland Road. For første gang på 13 måneder tegnet han seg også på scoringslista. Bakke skapte balanse i regnskapet etter at tidligere Leeds-spiller Harry Kewell sendte Liverpool i ledelsen.

- Jeg klarte å beholde roen, og det var godt å se den ballen trille over streken. Med scoringen kom vi inn igjen i kampen, og sånn sett var det et viktig mål. Alle mål vi scorer nå framover blir viktige, sier Bakke.

All moroa skjedde i første omgang. Minutter etter Bakkes utlikning sendte Mark Viduka Leeds i føringen, men Liverpools Milan Baros igjen skapte balanse etter en flott scoring fra vel 20 meter. I andre omgang hadde begge lag store sjanser, men ingen maktet å avgjøre.

Måtte hvile

- Ser man på kampen som helhet, var det et greit resultat selv om vi mistet en ledelse. Mot slutten hadde begge lag sine muligheter, sier Bakke.

- Hvordan er du fornøyd med egen innsats?

- Det ble bare med en omgang. Jeg kjente tidlig smerte i låret, og i pausen sa jeg fra at jeg måtte ut. Jeg kunne nok spilt lenger, men det ville vært å gamble. Nå tror jeg at jeg kan være tilbake til neste ukes kamp mot Fulham. Jeg ba selv om å få bytte, sier Bakke.

Selv om seieren glapp for Leeds, var Bakkes lagkamerater brukbart fornøyde med poenget. Laget fra Yorkshire ligger imidlertid fortsatt sist på tabellen, og Bakke innrømmer at de kunne trengt en seier.

- Vi trenger poeng. I dag klarte vi å komme tilbake etter at Liverpool gikk i ledelsen, og sånn sett skal vi kanskje være fornøyde. Vi er inne i en veldig avgjørende fase av sesongen, og jeg føler at det er en god stemning i laget. Optimismen i klubben er tilbake, sier Bakke.

Positiv stemning

Også Leeds-manager Eddie Gray var fornøyd med det hans mannskap presterte.

- Det var sterkt å komme tilbake i kampen. Keeper Paul Robinson gjorde noen fantastiske redninger, og på topp gjorde Viduka og Alan Smith sine saker bra, sier Gray.

Etter seier mot Wolverhampton og uavgjort mot Manchester United og Liverpool på de tre siste kampene mener Gray at hans gutter har bevist at de fortsatt er å regne med.

- Vi må fortsette å kjempe. Vi kan ta tre poeng mot alle lag i ligaen, og det er det vi må strekke oss etter, sier Gray.

Gerard Houllier fikk en tøff start på uka, men er nå tilbake med smil om munnen etter seier i UEFA-cupen torsdag og uavgjort i går.

- Ingen av lagene vant, men det var en utrolig fotballkamp. Fotball som sport var vinneren i dag. Dersom Leeds er på bunnen av Premier League, sier det sitt om hvor høy kvaliteten er, sier han.Eirik Bakke har nå startet i seks kamper for Leeds dette året, etter at han gjorde comeback etter lårskaden mot Arsenal 4. januar. Eirik Bakke sto over landskampen mot Nord-Irland fordi han ikke følte seg helt restituert etter skaden.

VIKTIG SCORING: Eirik Bakke fikk Leeds tilbake i kampen da han utliknet i det 29. minutt. Scoringen, som kom etter pasning fra Jermaine Pennant, var Bakkes første denne sesongen. - Det var godt å se den ballen trille over streken, sier Eirik.