Torde ikke hoppe sist han var i Lahti

SPROVA (Dagbladet): Sist norgesmester Morten Solem (20) var i Lahti, torde han ikke hoppe i det første COC-rennet på grunn av sterk vind.

For seieren i Steinfjellbakken i går fikk han både kongepokal og et flygende teppe, på arrangørhold kalt Meråker-åkle.

- Det er riktig at jeg gikk ned igjen fra toppen i den store VM-bakken i desember 1999. Da syntes jeg det blåste så fælt, at jeg ikke ville hoppe. Siden har jeg jobbet mye med saken. Nå er vinden i ferd med å bli min venn, sier Morten Solem.

Aldri mer

Med sølv i storbakke-NM i Granåsen og gull i går, var det aldri noen tvil om VM-plassen. Til Lahti reiser Morten Solem sammen med Tommy Ingebrigtsen, Roar Ljøkelsøy, Olav Magne Dønnem, Bjørn Einar Romøren og Henning Stensrud.

I Lahti blåser det nesten bestandig. Akkurat det blåser Morten Solem i nå. Under plasthoppingen i Winterberg i Tyskland sist høst, bestemte han seg for aldri mer å la seg affisere av vind i hoppbakken.

- Jeg skal aldri stå over noe mer, uansett forhold. Ikke engang om begge skiene mine er knekt når jeg står oppe på toppen, lovet norgesmesteren seg selv for et halvt år siden.

Rå og målbevisst

- Morten er ikke bare fryktelig målbevisst. Han er også rå og bestemt. Siden 15-årsalderen har han hatt jevn og fin stigning. Som type er han veldig spennende. Enten satser han 100 prosent, eller gir blaffen. Fortsetter han utviklingen som nå, kan han bli verdensstjerne, sier Geir Ole Berdal om kongepokalvinneren. Sammen med Bjørn Myrbakken (verdensmester i laghopp i 1994), trener han norgesmesteren i elitegruppa i Trønderhopp.

Best i normal

I går ledet Morten Solem rennet hele veien.

- Førstehoppet på 97 meter var det beste. I det andre på 96,5 ble jeg litt for ivrig. Jeg er best i 90-metersbakker, og ble overrasket over torsdagssølvet i Granåsen. Det viste at formener på plass, sier MortenSolem foran avreisen til Lahti.

TIL VM: Tøff i går, men Morten Solem var ikke fullt så tøff sist han var i Lahti.