Torde ikke se

Norge- Tyskland 31- 30. Matchvinner Vigdis Hårsaker (22) torde ikke se på da Tyskland kunne utliknet hennes seiersmål på frikast to sekunder før slutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

RIJEKA (Dagbladet): Men det siste desperate tyske forsøket gikk i den norske forsvarsmuren, og ga Norge en knapp 31-30 seier i den første av tre kamper i VMs mellomspill.

Matchvinneren var dermed den siste i hele hallen som fikk med seg at Norge vant!

- Det ble for spennende, og jeg fryktet at seieren skulle ryke. Men da jeg hørte jubelen, skjønte jeg at vi hadde vunnet. Da var det bare å kaste seg inn i jubelen, sier Vigdis Hårsaker til Dagbladet.

Norge ledet 29- 26 seks minutter før slutt, men holdt på å rote bort seieren. Vigdis Hårsaker var stor i første omgang, hvor hun scoret åtte mål, men også hun falt litt etter pause. Men da det gjaldt som mest, var det hun og Kristine Lunde som tok skuddansvar.

Fikk kjeft av Breivik

På stillingen 30- 30 11 sekunder før slutt fyrte hun av et halvgodt skudd, som gikk via keeper og så vidt rullet over målstreken som akkurat da så veldig bred ut.

- Så vidt holder i massevis, smiler matchvinneren.

- Jeg følte jeg måtte skyte, for dommerne sto klare til å blåse for passivt spill. Jeg tenkte «bommer jeg, så bommer jeg. Scorer jeg, så scorer jeg»

Minutter før avgjørelsen falt hadde Hårsaker nettopp fått en bøtte med kjeft av en uvanlig engasjert Marit Breivik for å ha skutt høyt over på en halvgod sjanse. Men Vigdis klinte til igjen.

- Det gode med Vigdis er at hun fortsetter å skyte, sier Marit Breivik.

Merkelig år

Æren for den viktige seieren ville Hårsaker derimot ikke ta.

- Helt? Nei, jeg er bare Vigdis, jeg... Jeg vant ikke kampen alene. Det var gøy at vi hadde moral til å vinne en kamp hvor vi sleit en del i forsvar.

Og for unge Hårsaker har 2003 vært tøft. Overgangen fra Byåsen til Larvik havnet til slutt i rettsapparatet, og ble også utskjelt av Breivik for ikke å ha opptrådt ryddig i den saken. Det tappet jenta for krefter. I tillegg ble hun satt på venteliste til VM, og kom med i troppen først i 12.time.

- Overgangssaken var jeg ferdig med i det øyeblikk rettssaken var ferdig. Når det gjelder VM-uttaket er jeg naturligvis glad for at Marit Breivik valgte meg på grunn av angrepskvalitetene mine. Nå har jeg det veldig bra, sier Hårsaker.

En lang prat

Offensivt har hun et spennende potensial. Men hun har lyktes bedre i klubbdrakt enn Norges.

Tidligere på dagen i går hadde hun en lang prat med landslagets motivatør Oddvar Bjørnestad. Han har i likhet med flere ventet på at hun skulle kline til for fullt i landslagstrøya. Han ga henne beskjed om å gi fullstendig f...

- Den praten var veldig fin, smiler hun lurt.

For selv om Vigdis Hårsaker på sine 71 landskamper har vunnet sølv i både VM og EM, så var oppvisningen i går hennes endelige gjennombrudd på landslaget. Det levner landslagets assistenttrener Thorir Hergeirsson ingen tvil om:

- Vigdis har vist potensial glimtivs i lang tid, men hun har ikke klart å være stabil. Dette er det beste hun har gjort på seniornivå i en tellende kamp. Det virket som om hun hadde bestemt seg for å være god i denne kampen, sier han.

Hårsakers beste kamper har kommet når hun har vært veldig nervøs før kampstart.

- Jeg må alltid på do før kampene. Nå ble det to turer, smiler hun.

GJEMTE SEG: Vigdis Hårsaker snudde ryggen til de siste sekundene. Først da lagvenninnene jublet torde hun snu seg. - Såvidt holder i massevis, sier matchvinneren om den knappe seieren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer