Tordner: - Da må jeg slutte!

Clas Brede Bråthen kaller det som skjedde i OL som «det mest ødeleggende for hoppsporten noen gang». Nå vil han endre systemet. - Hvis ikke det er interessant, får jeg ta konsekvensene, sier han.

OPPGITT: Clas Brede Bråthen vil gjøre utstyrskontrollen mer forutsigbar. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
OPPGITT: Clas Brede Bråthen vil gjøre utstyrskontrollen mer forutsigbar. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ZHANGJIAKOU (Dagbladet): Hoppernes landslagssjef, Clas Brede Bråthen, fortviler etter skandalen i miks lagkonkurranse mandag. Fem av kvinnene ble disket på grunn av for stor hoppdress, og rennet framsto som en parodi.

Enkelte har gått så langt som å spekulere i «kampfiksing». Men Bråthen vil ikke være med på jakt av syndebukker.

Blant annet har den polske utstyrskontrolløren, Agnieszka Baczkowska, fått gjennomgå. Bråthen ønsker et annet fokus.

- Det vi så, var et ekstremt utslag av et problem vi ikke var klar over eksisterte før det oppsto. Systemet rundt utstyrskontroller trenger en videreutvikling. Det er der jeg ønsker å være en del av en løsning, sier Bråthen til Dagbladet.

- Jeg finner ikke motivasjon i noe annet, som å lete etter syndebukker. Hvis jeg må gjøre noe annet enn å finne en løsning, da må jeg slutte. Vi må bruke denne mørke dagen til å starte en bedre framtid.

Det som gjorde det spesielt, var at noen av de mest meritterte hopperne ble disket: Sara Takanashi, Katharina Althaus, Daniela Iraschko-Stolz, Silje Opseth og Anna Odine Strøm.

Bare noen dager tidligere brukte de samme hoppdress i normalbakkerennet. Da fikk de tommelen opp. Nå var det - på godt norsk - på hodet og ræva ut av konkurransen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer