Ståle Solbakken:

Tordner: - Verste som kan skje

Norges Fotballforbund har ingen tro på opprettelsen av en superliga i europeisk fotball, og mener at den er et brudd på solidaritet. Landslagssjef Ståle Solbakken (53) raser mot prosjektet.

FÅ DET BORT: Ståle Solbakken om Super League. Video: Rødt Kort. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Natt til mandag kom bekreftelsen på at seks engelske, tre spanske og tre italienske storklubber skal danne en ny Superliga «så fort som mulig», med kamper i midtuka.

UEFA og FIFA har truet med å utestenge klubbene, og har fått et brev fra de 12 klubbenes advokater i retur.

Landslagssjef Ståle Solbakken er sikker på at det blir en kamp framover. Han personlig er ikke noen supporter av ideen:

- Jeg tenker det er det verste som kan skje. Jeg hater bare tanken ved det. Det er det verste med fotballen, for meg er den håpløse idé. Juventus for eksempel, har røket ut tidlig (i Champions League journ anm.) tre år på rad mot lag fra Portugal, Frankrike og Holland. Hvilken berettelse har det? Jeg vil påstå at Tottenham heller ikke er blant de 30 beste klubbene i Europa per dags dato, sier Solbakken til Dagbladet.

- Ser du noe positivt ved dette?

- Nei, det gjør jeg faktisk ikke.

Norges landslagssjef mener spillere i de 12 superligaklubbene blir satt i en vanskelige posisjon. Solbakken påpeker at det er eiere i klubbene det må legges press på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer