Friidretts-VM 2022

Tordner: - De er mordere

Den ukrainske høydehopperen Jaroslava Mahutsjykh går til angrep på Russland. Spesielt rivalen Marija Lasitskene får gjennomgå.

IRRITERT: Jaroslava Mahutsjykh. Foto: NTB
IRRITERT: Jaroslava Mahutsjykh. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

EUGENE/OSLO (Dagbladet): Russland får ikke delta i årets VM i friidrett, som følge av invasjonen av Ukraina.

Det er den ukrainske høydehopperen Jaroslava Mahutsjykh glad for:

- Jeg vil ikke konkurrere med mordere. De er faktisk mordere. Mange idrettsfolk støtter krigen, og de skriver til meg at jeg ikke forstår det som skjer, sier hun på et pressetreff i Eugene, som Dagbladet overvar.

Mahutsjykh har selv måtte flykte fra landet, og har de siste månedene vist i sosiale medier at ukrainske idrettsanlegg er blitt bombet sønder og sammen.

Russisk bønn

Mahutsjykh, som tok sølv i VM i 2019 og OL-bronse i Tokyo, er en av de store gullfavorittene i årets VM. Hun tok også gull i innendørs-VM tidligere i år, dager etter at hun flyktet fra eget land.

Russlands krigføring har gjort at den ukrainske 20-åringen har mistet en av sine argeste rivaler i Marija Lasitskene.

Den russiske kvinnen, som vant OL-gull i Tokyo i fjor, gikk tidligere i år til angrep på Russlands utestengelse, og bønnfalt IOC-president Thomas Bach om at hun fikk delta i VM.

Hun mener at det er dypt urettferdig at hun fratas mulighet til å konkurrere bare fordi hun har russisk pass, og kom også med noen ord til de ukrainske høydehopperne:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.