Ada Hegerberg

Tordner etter rystende brev

- Qatar og FIFA kan ikke lukke øynene for denne lidelsen, sier Ada Hegerberg (27).

Fotballstjerna Ada Hegerberg tar til tårene etter at hun får et brev fra Kalpana som mistet mannen sin i forkant av VM i Qatar. Video: Birthe Skingen/Dagbladet TV-sporten, Amnesty Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag delte Amnesty International Norge en video på Twitter der Ada Hegerberg medvirker. I den drøyt tre minutter lange videoen mottar Lyon-spilleren et brev fra en nepalsk kvinne.

I brevet forteller kvinnen at hun mistet mannen sin Sandip under byggingen av fotball-VM i Qatar.

27-åringen er tydelig berørt av brevet, og mot slutten av videoen tar Hegerberg ordet.

- Vi vil ikke få vite hvor mange som egentlig døde på grunn av arbeidsforholdene, ganske enkelt fordi Qatar ikke klarer å etterforske den virkelige dødsårsaken til arbeidere som Sandip, sier Hegerberg i videoen, som TV 2 omtalte først.

Se videoen her:

Foran Fifa-kongressen denne uka har Norge sendt inn forslag om at man skal undersøke hvorvidt Fifa har etterlevd forpliktelsene rundt menneskerettigheter foran og under VM i Qatar.

Foreløpig har støtten til forslaget – rent formelt – vært lunken.

GAMLE KJENTE: Ada Hegerberg og Lise Klaveness i hyggelig passier foran en landskamp i fjor. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
GAMLE KJENTE: Ada Hegerberg og Lise Klaveness i hyggelig passier foran en landskamp i fjor. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer

- Jeg tenker at det er viktig å få det på agendaen. Og det er litt uforståelig for meg at det skal være så farlig å ta det opp og være den som foreslår det. Men det er det tydeligvis. Og igjen så er vi alene enn så lenge. Mange land engasjerer seg i det, men det er foreløpig bare vi som har signert forslaget. Det må vi jobbe med, sier Klaveness til NTB.

Videre i videoen ber Hegerberg både Qatar og Fifa om å ta tak. Landslagsprofilen mener det uten en etterforskning vil være vanskelig å kompensere familiene som har mistet sine nære i forbindelse med VM.

- Istedenfor arver familier gjeld som gjør det vanskelig å overleve. Qatar og FIFA kan ikke lukke øynene for denne lidelsen, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer