FIKK GJENNOMGÅ: Neymar ble sparket ned gang på gang mot Strasbourg på onsdag. Foto: Franck Fife / AFP / NTB Scanpix
FIKK GJENNOMGÅ: Neymar ble sparket ned gang på gang mot Strasbourg på onsdag. Foto: Franck Fife / AFP / NTB ScanpixVis mer

Neymar mister den første Champions League-kampen mot Manchester United

Tordner etter sønnens skade: - Dra til helvete

Neymar er utilgjengelig til den første kampen mot Manchester United i Champions League, melder RMC Sport.

Den brasilianske stjerna pådro seg en skade i høyrefoten, samme fot som han opererte i mars 2018, mot Strasbourg i onsdagens 2-0-seier i den franske cupen.

Neymar ble sparket ned flere ganger, og til slutt måtte superstjerna gå av banen.

Ifølge det franske nettstedet RMC Sport kommer brasilianeren «garantert» til å miste åttedelsfinalen mot Manchester United på Old Trafford.

FORBANNET: Neymar Sr. Foto: NTB Scanpix
FORBANNET: Neymar Sr. Foto: NTB Scanpix Vis mer

PSG-spilleren risikerer også å miste returoppgjøret i Paris mot Ole Gunnar Solskjærs menn.

I et Instagram-innlegg, som ble publisert for to dager siden, sender Neymars pappa, Neymar Santos Sr., en kraftsalve i retning motspillerne, videoassistert dømming og media

- De sier at han filmer, men når min sønn faller, så gjør han det for å beskytte seg selv. Det er noe jeg lærte han som liten: Å unnvike de fysiske duellene og i stedet utmanøvrere motstanderne med teknikk, skriver faren.

HYLLES ETTER ÅTTE STRAKE: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United hylles i engelske aviser dagen etter bragden mot Arsenal i FA-cupen. Video: Christian Monge / Dagbladet Vis mer

- Dra til helvete

Neymar har i lang tid blitt beskyldt for filming og overspill. Dette ble blant annet et tema under fjorårets VM i Russland.

I Instagram-innlegget viser Neymar Sr. til tre episoder som har endt med alvorlige skader for PSG-stjerna.

Først Juan Camilo Zunigas takling som gjorde at Neymar mistet VM-semifinalen i 2014. Deretter en stempling fra fjorårets VM, og til slutt onsdagens cupkamp.

- De takler ham fire ganger i løpet av samme sekvens. Til slutt får de ham i ubalanse og skader ham. Slike tiltak kan ikke få fortsette. Kan man ikke drible i fotballen lenger? Kan man ikke være en teknisk spiller uten å bli angrepet? spør faren, som videre ber dommerne om å beskytte spillerne.

- Jeg skriver ikke dette som en sur pappa, men som en mann som er lei av det sosialistiske styret innen fotballen. Og jeg er lei av medias hets og alle andre som sier at min sønn får det han fortjener. Dere kan dra til helvete!

Irriterte motspillere

Flere har nettopp sagt at brasilianeren får som fortjent. Mot Strasbourg ble Neymar felt av Moataz Zemzemi tre ganger i løpet av få sekunder.

Brasilianeren svarte med å gjøre en frekk «regnbueflikk» over Strasbourg-spilleren, men måtte byttes ut kort tid etter.

- Det er Neymars stil, men ikke kom og klag når du blir sparket, sa Strasbourg-spiller Anthony Goncalves etter kampen, sitert av blant annet BBC.

- Han er en flott spiller som jeg respekter. Han kan kose seg, men ikke kom sutrende etterpå, fortsetter franskmannen.

PSG-trener Thomas Tuchel var naturligvis ikke blid etter at Neymars skade.

- Det var det verste som kunne skje, sa tyskeren, som allerede har stjernespiller Marco Veratti ute med skade, ifølge Sky Sports.

Den første kampen spilles i Manchester 12. februar. Returoppgjøret i Paris spilles nesten én måned seinere, 6. mars.