RASER: Artikkelen har satt sinnene i kok hos mange. En av dem som har tatt bladet fra munnen og slaktet både journalisten og Daily Beast er den åpent homofile svømmeren Amini Fonua fra Tonga. Han la ut dette bildet i protest mot artikkelforfatteren. Foto: Privat
RASER: Artikkelen har satt sinnene i kok hos mange. En av dem som har tatt bladet fra munnen og slaktet både journalisten og Daily Beast er den åpent homofile svømmeren Amini Fonua fra Tonga. Han la ut dette bildet i protest mot artikkelforfatteren. Foto: PrivatVis mer

Tordner mot artikkel som hengte ut homofile OL-utøvere. Slik svarer de

- Setter livene deres i fare.

(Dagbladet): Torsdag publiserte nettstedet Daily Beast en artikkel som kunne identifisere flere homofile utøvere som deltar på de olympiske lekene i Rio.

Flere lesere reagerte på at enkelte av utøverne, som ikke ble navngitt men kunne identifiseres utfra detaljer i artikkelen, kommer fra land med strenge antihomo-lover. Det skriver britiske BBC.

- Jeg løy ikke

I artikkelen sto det at utøverne benyttet seg av datingapper som Bumble, Grindr, Jack'd og Tinder for å komme i kontakt med andre utøvere i Rio. Journalisten benyttet seg av den samme metoden for å skaffe seg stevnemøter med atletene.

I artikkelen tegnet han et bilde av atletene. Han beskrev hvordan profilene deres var på appene, hvilket land de kommer fra og hvor høye de er.

Ifølge magasinet Attitude har reporteren selv sagt at han ikke følte han gjorde noe galt.

- Jeg løy ikke og jeg utga meg ikke for å være noen andre enn den jeg er, med mindre du regner med at jeg var på Grindr i utgangspunktet da jeg er heteroseksuell og har kone og barn, sa han.

Livsfare

Artikkelen har satt sinnene i kok hos mange. En av dem som har tatt bladet fra munnen og slaktet både journalisten og Daily Beast er den åpent homofile svømmeren Amini Fonua fra Tonga.

Twitter skriver han at Daily Beast burde skamme seg, og at de ved å publisere denne artikkelen har satt livene til de aktuelle utøverne i fare.

- Han setter livene deres i fare. Forestill deg at dette er det eneste stedet du kan føle deg trygg, det eneste stedet hvor du kan være deg selv. Så blir dette ødelagt av en heteroseksuell person som tror det hele er en vits?, skriver han.

Han har også lagt ut et bilde på bildedelingstjenesten Instagram i protest mot artikkelen og journalisten.

Legger seg flate

The Daily Beast valgte først å gjøre omfattende endringer i artikkelen, men har nå besluttet å slette artikkelen i sin helhet.

De har publisert et notat fra redaktørene som legger seg paddeflate etter saken som «bryter med verdiene de står for».

- Vi tok feil og vi beklager. Vi lover å bli flinkere i framtiden.