Ski-VM i Oberstdorf:

Tordner mot Norge: - Kaxig

Sverige mener at de kan ha mistet gullet da Ebba Andersson bommet på skibyttet. Ole Morten Iversen er uenig og sier at Therese Johaug hadde vunnet uansett. Det liker svenskene dårlig.

UENIGHET: Sveriges og Norges skitrenere er ikke enige om hvor dagens skiatlon ble avgjort, Aleksandr Bolsjunovs seiersbrøl vekker oppsikt, og den svenske superstjerna Frida Karlsson ble rundlurt av sine lagkamerater. Video: Løkås/Haarstad Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OBERSTDORF/OSLO (Dagbladet): Ebba Andersson var den eneste som greide å holde følge med Therese Johaug på den klassiske delen av dagens 15-kilometer med skibytte i Oberstdorf.

Men da de skulle bytte ski, gikk det galt for den svenske 23-åringen.

Johaug byttet ski på rekordtid, mens Andersson trøblet og tapte 5-10 sekunder.

TOK FLERE SEKUNDER: Therese Johaug fikk luke på Ebba Andersson på vei ut av skibyttet. Svenskene mente hun tjente 5-10 sekunder. Foto: Bjørn Langsem
TOK FLERE SEKUNDER: Therese Johaug fikk luke på Ebba Andersson på vei ut av skibyttet. Svenskene mente hun tjente 5-10 sekunder. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Avgjøres der

Svenskene mente at det var utslagsgivende for at gullet endte opp hos Johaug:

- Det er litt synd at vi ikke gjør et bedre skibytte, da kunne det blitt en ekte kamp, sier Anders Byström til Dagbladet.

SVENSK SJEF: Anders Byström. Foto: NTB
SVENSK SJEF: Anders Byström. Foto: NTB Vis mer

Den svenske bronsevinneren Ebba Andersson er helt enig.

- Avgjøres det på skibyttet?

- Ja. det gjør det. Det er faktisk der jeg taper, sier Andersson til Dagbladet.

- Hva er det som skjer?

- Når jeg skal ta på stavene, så er remmene helt løse. Det var ikke helt optimalt. Jeg fikk det ikke til i det hele tatt. Det var dårlig. Skibytte er en utfordring for meg. Jeg skal prøve å forbedre det.

Frida Karlsson var uheldig og falt på dagens skiathlon, og det gikk ikke spesielt mye bedre med kjæresten William Poromaa. Video: Ljosland / Løkås Vis mer

- Helt sikker

Den norske kvinnetreneren Ole Morten Iversen er ikke enig i den svenske dommen. Han føler seg sikker på at Johaug hadde vunnet uansett.

- Det var så store avstander at jeg tror resultatlista hadde blitt helt lik selv om Johaug hadde brukt fem sekunder mer. Det er jeg helt sikker på, sier Iversen til Dagbladet, før han fortsetter:

- Uansett er målet å gjennomføre et best mulig skibytte. Noen ganger kan det ha betydning, men akkurat i dag så tror jeg ikke det hadde noe betydning på prestasjonen til Therese, nei. Hun hadde klart seg med fem sekunder mer. Det var et av de beste løpene jeg har sett av henne.

Tordner

De ordene faller ikke i smak hos den svenske leiren. Spesielt ikke fordi flere av de norske utøverne har gitt uttrykk for at de svenske sprinterne er vel offensive i media.

- Ole Morten Iversen tror Johaug hadde vunnet uansett. Hva sier du til det?

- Jeg har lest at de norske mener vi er «kaxige», men det er også litt «kaxig » å si at hun hadde vunnet uansett. Det er jeg ikke så sikker på. Det blir ganske store avstander i starten, men så holder den seg ganske likt, sier Byström til Dagbladet.

BLE STÅENDE: Therese Johaug ble taklet av Frida Karlsson, men ble stående på beina etter hun suste i mål til VM-gull. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BLE STÅENDE: Therese Johaug ble taklet av Frida Karlsson, men ble stående på beina etter hun suste i mål til VM-gull. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Therese Johaug virket også selvsikker etter rennet. Selv om hun ikke direkte sa at hun hadde vunnet uansett, er ordene ganske klare:

- Jeg følte meg veldig bra i dag. Jeg gikk ikke i kjelleren for å være helt ærlig, sier gullvinneren.

- Hadde du mer å gå på?

- Hmmm, sier Johaug lurt mens hun tenker på svaret.

- Hadde du litt mer eller mye mer å gå på?

- Altså. Jeg lå ikke i målområdet da jeg kom i mål.

Vi lar det ligge der …

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer