Tordner mot RBK-direktør

TRONDHEIM (Dagbladet): Molde-supporterne hisset på seg Nils Skutle, men ble sinte da han svarte på tiltale. Nå ber Tornekrattet Norges Fotballforbund reagere overfor RBK-direktøren.

I pausen under torsdagens kamp mellom Rosenborg og Molde oppsto hendelsen som fikk Molde-fansen til å tenne på alle pluggene: Hjemmelaget hadde spilt festfotball, og ledet 3- 0. Administrerende direktør i Rosenborg, Nils Skutle, gikk forbi Molde-supporterne etter å ha gjort et TV-intervju. Da smalt det.

- Han viste fingeren til oss, raser talsmann i Tornekrattet, Sverre Mauseth.

Ifølge Mauseth skal Nils Skutle ha vist langfingeren til supporterne, etterfulgt av obskøne bevegelser med hendene.

- Både supportere, politi og vakter reagerte på opptrinnet, og for oss opplevdes det som en voldsom provokasjon, sier Mauseth.

Annen versjon

Nils Skutle fnyser av det hele, og har en helt annen versjon:

- Jeg gikk forbi Molde-fansen, og hørte de ropte «Skutle, Skutle». Da snudde jeg meg, og smilte til dem. Reaksjonen jeg fikk var spytting, kasting og folk som viste fingeren. Da pekte jeg på min egen finger, og spurte «viser dere fingeren til meg?», før jeg ristet på hodet og gikk videre, sier Skutle.

Han blir forbannet når Dagbladet konfronterer ham med at Tornekrattet nå har brakt saken videre til Fotballforbundet. Skutle mener Molde-supporterne skyter seg sjøl i foten.

- Dette er lavmål. Her står de og viser fingeren, og spytter etter meg, og så retter de beskyldningene den andre veien! Denne gjengen må gå i seg sjøl, raser Skutle.

- Så du gjorde ingen obskøn bevegelse?

- Tull. Jeg har verken vist fingeren eller gjort noen obskøn bevegelse. Jeg går ikke på stadion på Lerkendal og oppfører meg sånn mot motstanderens supportere.

- Provoserte du Molde-fansen?

- Hvis et vennlig smil ble oppfattet som en provokasjon, så var det i hvert fall ikke min mening.

Og dermed er krigen i gang mellom erkerivalene fra Rosenborg og Molde. Molde-supporterne har nemlig ingen tillit til Nils Skutles versjon.

Sendte e-post

Tornekrattet sendte i går en e-post til Norsk Supporterallianse og ba dem ta saken videre. Her beskrives Skutles oppførsel som ubegripelig og provoserende.

SLÅR TILBAKE: RBK-direktør Nils Skutle.
SINT GJENG: Molde-fansen er i harnisk etter det de opplever som utilbørlig oppførsel fra RBK-direktør Nils Skutle. Her under kampen Rosenborg- Molde torsdag.