Tordner mot tv-nekt: - Katastrofalt

Håndballprofil reagerer sterkt på Discoverys avgjørelse om å ikke å sende håndballguttas kamp på lineær-tv. - Dette er katastrofalt for håndballsporten spesielt, og kanskje idretten generelt, sier Frode Kyvåg (75) til Dagbladet.

FORTVILET: Frode Kyvåg fortviler for håndballen hvis flere kamper kun vil bli vist på strømmetjenester. Foto: Torstein Bøe / NTB
FORTVILET: Frode Kyvåg fortviler for håndballen hvis flere kamper kun vil bli vist på strømmetjenester. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020

Torsdag kom nyheten om at Discovery verken ville sende Karsten Warholms forsøksheat eller håndballguttas kamp mot Tyskland på lineær-tv.

De to seerbegivenhetene skulle heller bli sendt på Discoverys strømmekanal Discovery+. Det har skapt sterke reaksjoner.

Håndballprofil og tidligere NRK- og Viasat-kommentator, Frode Kyvåg (75), reagerer kraftig på at øvelsene har blitt flyttet vekk fra lineær-tv.

- Dette er katastrofalt for håndballsporten spesielt, og kanskje idretten generelt. Folk har ikke noe forhold til det, og vet knapt hvordan de finner fram (Discovery+, journ.anm). Det er klart at den store majoriteten av disse tv-seerne, er de som forholder seg til lineær-tv, som ikke har alle disse andre plattformene, sier Kyvåg til Dagbladet.

Sportsnyhetene: Karoline Bjerkeli Grøvdal er klar for OL-finale. Video: Discovery +. Vis mer

- Fått titalls telefoner

Kyvåg frykter Discovery vil oppleve en ekstrem seerflukt i kampen mellom Norge og Tyskland.

EKSPERT: Frode Kyvåg her som ekspert for Viasat og TV 3. Foto: Vidar Ruud / NTB
EKSPERT: Frode Kyvåg her som ekspert for Viasat og TV 3. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer

75-åringen kommer med en tydelig oppfordring til Discovery.

- Hvem vet hva Discovery+ og strømmetjenester er? Jeg har fått titalls av telefoner hvor folk spør «hva er dette?» Hvis du ser på den seeroppslutningen disse landslagene har, så er det ikke aldersgruppen mellom 15-25, det er godt voksne folk som ikke vet hva strømmetjenester er. Folk blir helt svimle. Med all mulig respekt så tror jeg det er få som har et forhold til Discovery+. Folk blir fortvilet og forundret, sier en tydelig oppgitt Kyvåg, før han legger til:

- Hvis Discovery tør å komme med seertallene, så er jeg veldig spent på å se hva det er.

I AKSJON: Sander Sagosen i aksjon mot Argentina. REUTERS/Gonzalo Fuentes
I AKSJON: Sander Sagosen i aksjon mot Argentina. REUTERS/Gonzalo Fuentes Vis mer

Kommunikasjonsdirektør i Discovery Norge, Hanne McBride, har fått lest uttalelsene til Kyvåg. Hun skriver følgende i en e-post til Dagbladet:

Vi gjør redaksjonelle vurderinger hele tiden. Spesielt under et stort mesterskap som dette med ekstremt mange parallelle øvelser. I dag har vi prioritert og viser fram det enorme utvalget av OL-øvelser som finnes på discovery+, som er mer enn 3500 timer med OL til sammen. Alt dette gjør vi nå tilgjengelig helt gratis for nye kunder.

Vi har stor forståelse for at dette ikke er ideelt for alle. Men TV-hverdagen endrer seg. På Discovery+ kan alle være sin egen redaktør, og utvalget er langt større enn hva man er vant med i den lineære hverdagen. Dette er en prioritering vi har gjort for dagens sendeskjema. Det meste av store norske øyeblikk vil også være tilgjengelig på TVNorge framover. Men i et OL kan det være så mange som 40 øvelser som går samtidig, og nå kan seerne selv velge hvilke de vil følge.

Mediesjef i Discovery, Hanne McBride, under vinter-OL i Pyeongchang.Foto: Erik Johansen / NTB
Mediesjef i Discovery, Hanne McBride, under vinter-OL i Pyeongchang.Foto: Erik Johansen / NTB Vis mer

- Fått mye juling

Også TV 2-ekspert Bent Svele (59) har reagert på valget fra Discovery, selv om han presiserer at dette er prioriteringer han ikke vil legge seg opp i:

- Jeg har sett at de har fått mye juling for det, men jeg går ut ifra at de har kompetente mennesker til å ta de vurderingene. Så får de ta den støyen som kommer fra det, sier Svele til Dagbladet.

REAGERER: Bent Svele.Foto: Vidar Ruud / NTB
REAGERER: Bent Svele.Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer

Han mener uansett at det er ett segment av den norske befolkning som fort kan være skadelidende som følge av Discoverys valg å flytte håndballkampen.

- De fleste kommer inn på diverse strømningstjenester, men det er en eldre befolkning som ser lineær-tv. Det er dem det går ut over, så kan man diskutere hvor heldig det er, sier Svele, som selv har 120 kamper for det norske herrelandslaget.

- Det kan være at det er færre som ser på, og det kan være en greie. Det vil jeg forvente etter som det ikke går lineært, men igjen, det er nok noe som er kalkulert inn av dem som har ansvar. De får svare for det selv.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer