Tordner mot tv-nekt: - Katastrofalt

Håndballprofil reagerer sterkt på Discoverys avgjørelse om å ikke å sende håndballguttas kamp på lineær-tv. - Dette er katastrofalt for håndballsporten spesielt, og kanskje idretten generelt, sier Frode Kyvåg (75) til Dagbladet.

FORTVILET: Frode Kyvåg fortviler for håndballen hvis flere kamper kun vil bli vist på strømmetjenester. Foto: Torstein Bøe / NTB
FORTVILET: Frode Kyvåg fortviler for håndballen hvis flere kamper kun vil bli vist på strømmetjenester. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020

Torsdag kom nyheten om at Discovery verken ville sende Karsten Warholms forsøksheat eller håndballguttas kamp mot Tyskland på lineær-tv.

De to seerbegivenhetene skulle heller bli sendt på Discoverys strømmekanal Discovery+. Det har skapt sterke reaksjoner.

Håndballprofil og tidligere NRK- og Viasat-kommentator, Frode Kyvåg (75), reagerer kraftig på at øvelsene har blitt flyttet vekk fra lineær-tv.

- Dette er katastrofalt for håndballsporten spesielt, og kanskje idretten generelt. Folk har ikke noe forhold til det, og vet knapt hvordan de finner fram (Discovery+, journ.anm). Det er klart at den store majoriteten av disse tv-seerne, er de som forholder seg til lineær-tv, som ikke har alle disse andre plattformene, sier Kyvåg til Dagbladet.

- Fått titalls telefoner

Kyvåg frykter Discovery vil oppleve en ekstrem seerflukt i kampen mellom Norge og Tyskland.

75-åringen kommer med en tydelig oppfordring til Discovery.

- Hvem vet hva Discovery+ og strømmetjenester er? Jeg har fått titalls av telefoner hvor folk spør «hva er dette?» Hvis du ser på den seeroppslutningen disse landslagene har, så er det ikke aldersgruppen mellom 15-25, det er godt voksne folk som ikke vet hva strømmetjenester er. Folk blir helt svimle. Med all mulig respekt så tror jeg det er få som har et forhold til Discovery+. Folk blir fortvilet og forundret, sier en tydelig oppgitt Kyvåg, før han legger til:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer