MÅTTE GI LUKE: Tom Dumoulin hang på Primoz Roglic som en klegg i utforkjøringen, men plutselig var slovaken løs. Dumoulin mener det skyldes hjelp fra motorsyklene. FOTO: Tim de Waele/Getty Images
MÅTTE GI LUKE: Tom Dumoulin hang på Primoz Roglic som en klegg i utforkjøringen, men plutselig var slovaken løs. Dumoulin mener det skyldes hjelp fra motorsyklene. FOTO: Tim de Waele/Getty ImagesVis mer

Tour de France:

Tordnet etter målgang - mener motorsyklene sikret Roglic etappeseieren

Forbannet Dumoulin etter tourens siste klatreetappe.

(procycling.no): Hverken Tom Dumoulin eller Primoz Roglic maktet å utgjøre en forskjell på Col d'Aubisque, det siste fjellet i årets Tour de France. Geraint Thomas var aldri i problemer og fulgte hvert eneste angrep.

Men fra toppen av Aubisque var det nærmere 20 kilometer med krevende utforkjøring, og den tidligere skihopperen Roglic satte fryktløst utfor. Litt over halvveis i utforkjøringen klarte han å slite seg løs, men ikke uten hjelp, ifølge Dumoulin.

- Primoz var den sterkeste i dag og jeg har mye respekt for hans seier, og han fløy ned bakken. Men jeg ble frakjørt på et rett strekke, fordi han lå på rammen i dragsuget til motorsykkelen. Jeg spurtet for å komme på hjulet hans, men jeg kunne ikke komme noe nærmere. Jeg ble kjørt fra på det eneste rette strekke i utforkjøringen. Det er latterlig, sa en tydelig irritert nederlender.

Skuffet

Mens Roglic kunne juble for karrierens andre etappeseier i Tour de France måtte Dumoulin se Geraint Thomas øke ledelsen sin i sammendraget, da han tok seks bonussekunder på målstreken i Laruns, etter å ha blitt nummer to på etappen.

Dermed står han overfor en nær umulig oppgave foran lørdagens 31 kilometer lange tempoetappe, med to minutter og fem sekunder opp til Thomas i sammendraget.

Samtidig led han et tap på 18 sekunder til Roglic, som nå bare er 19 sekunder bak ham i sammendraget på tredjeplass, og ligger på skuddhold. Da Dumoulin ble spurt om han var fornøyd med dagens etappe svarte han konsist.

- Nei, selvfølgelig ikke. Jeg er jævlig skuffet.

(artikkelen fortsetter under)

FRAKJØRT: Tom Dumoulin prøvde å henge på Primoz Roglic, men mener selv han var sjanseløs grunnet motorsyklenes innvirkning. FOTO: Tim de Waele/Getty Images
FRAKJØRT: Tom Dumoulin prøvde å henge på Primoz Roglic, men mener selv han var sjanseløs grunnet motorsyklenes innvirkning. FOTO: Tim de Waele/Getty Images Vis mer

- Skandaløst

Dumoulin påpekte at kritikken ikke var rettet mot Roglic på noen som helst måte, og at problemet ligger hos TV-motorsyklene.

Det er ikke første gang denne sesongen at motorsyklers innvirkning i sykkelritt er et tema. Tidligere har Patrick Lefevere, sjef i Quick-Step Floors, gått hardt ut.

- Jeg vil ikke fremstå som en dårlig taper, men rollen til motorsykler i sykkelritt er skandaløs, uttalte han i et intervju tidligere i år.

Dan Martin ytret også frustrasjon etter den 15. etappen, da han følte motorsyklene bidro sterkt i jakten på ham, da han angrep på Pic de Nore.

For å kunne få best mulig TV-bilder så handler det om å ligge tettest mulig på syklistene for motorsyklistene, men i hastighetene syklistene opererer i kan avstanden virke tilstrekkelig, men likevel ha signifikant effekt for syklistene i dragsuget.

(artikkelen fortsetter under)

Konfrontert med Dumoulins uttalelser av TV 2, insinuerte Roglic selv at det handlet om å utnytte forholdene og at hvem som helst har muligheten til det.

– Vi har alle de samme mulighetene til å være førstemann etter motorsykkelen. Jeg skjønner ikke hvorfor Dumoulin har et problem.

Thor Hushovd erkjente på TV 2s sending at dette er et vedværende problem og at han har tapt flere sykkelritt grunnet syklenes innvirkning.

– Dumoulin har absolutt et poeng. Roglic skal ha at han kjørte fra i svingene og tok sjanser, men dette har vært et problem i sykkelsporten i mange tiår. Men hva skal du gjøre? lød det fra Hushovd.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!