Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge - Hviterussland:

Tordnet og skjelte ut eget støtteapparat: - Jeg var fly forbanna

Gøran Johannessen måtte beklage etterpå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Norge - Hviterussland 33-28

POREC (Dagbladet): Norge vant en fartsfylt EM-kamp mot Hviterussland med fem mål og de norske spillerne hadde grei kontroll utover i kampen.

I 2. omgang oppsto en spesiell situasjon etter at Gøran Johannessen skaffet Norge et straffekast og pådro motstanderen en to-minutter.

Johannessen ble liggende på gulvet i noen sekunder etter smellen, men kom seg raskt på beina. Så ble smerte forvandlet til raseri. Bakspilleren ble fly forbanna da han så fysioterapeut Harald Markussen entre banen.

Bakgrunnen er en relativt ny regel som sier at dersom en spiller får behandling (at en fysioterapeut entrer banen), så skal spilleren sitte på benken i tre angrep. Dette for å hindre at spillere later som de er blitt skadd. Ifølge regelverket gjelder ikke dette dersom en motspiller får utvisning for forseelsen.

- Etter min bedømmelse skulle jeg egentlig sitte på banken i tre angrep. Og jeg var fly forbanna da fysioterapeuten kom ut på banen. Jeg roet meg derimot kjapt da jeg fant ut hva som egentlig skjedde, sier Johannessen.

- Du skjelte ham ut?

- Ja, jeg ga en real overhøvling, men jeg har beklaget etterpå. Ingen sure miner, sier bakspilleren videre.

Gøran Johannessen sto fram med storspill både i forsvar og angrep. Sammen med forsvarskjempe Magnus Gullerud var han en av Norges beste spillere.

Landslagssjef Christian Berge forteller:

- Det er så enkelt som at vi spurte sekretariatet om han fikk spille, og da fikk vi svaret. Å stå over tre angrep kan være avgjørende i visse situasjoner. Vi bruker alltid lang tid før fysio går på banen slik at vi har full oversikt over situasjonen, sier Berge til Dagbladet.

- Johannessen ble sint?

- Ja, Gøran vil spille, han. Han ble ganske sint med en gang. Det var mye adrenalin, sier Berge.

Situasjonen førte også til latter hos kommentatorene i TV 3-boksen på direkten.

- Haha. Noe sånt har jeg aldri sett før, sa Viasat-kommentator Kristian Kjelling på direkten da Johannessen tordnet mot eget støtteapparat.

Seieren var Norges første i EM etter åpningstapet mot Frankrike. Siste kamp i gruppespillet er mot Østerrike tirsdag.

Fakta: Norge – Hviterussland 33-28 (15-12)

Zatika Sports Arena

4750 tilskuere

Norge: Torbjørn Bergerud, Espen Christensen – Sander Sagosen 6, Bjarte Myrhol 5, Henrik Jakobsen, Kent Robin Tønnesen 5, Magnus Jøndal 1, Kristian Bjørnsen 6, Magnus Gullerud 6, Gøran Sørheim, Gøran Johannessen 4, Christian O’Sullivan, Eivind Tangen, Harald Reinkind, Magnus Abelvik Rød, Espen Lie Hansen.

Toppscorer Hviterussland: Artsem Karalek 5.

Utvisninger: Norge 2 x 2 min., Hviterussland 6 x 2 min.

Dommere: Gjorgji Nachevski/Slave Nikolov, Makedonia.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!