Tore André Flo blir Drillos assistent mot Sverige

40-årsgave fra gamlesjefen.

 GODE VENNER:  Tilbake på 90-tallet var Tore André Flos høyrebein utrolig viktig for Drillo. Nå har Drillo gitt Flo en assistentrolle på landslaget i 40-årsgave. Foto: Dagbladet.
GODE VENNER: Tilbake på 90-tallet var Tore André Flos høyrebein utrolig viktig for Drillo. Nå har Drillo gitt Flo en assistentrolle på landslaget i 40-årsgave. Foto: Dagbladet.Vis mer

(Dagbladet) Det er NRK som forteller om den spesielle gaven.

Tore André Flo bor for tiden i London, og jobber som trener i Chelseas ungdomsavdeling. Han har også gjennomført NFFs høyeste trenerutdanning. Nå skal stryningen får ekstra erfaring gjennom å være med landslaget rundt privatlandskampen mot Sverige 14. august.

 I CHELSEA:  Flo spilte 149 kamper for Chelsea. Nå jobber han med klubbens største talenter. Her i duell med Manchester Uniteds Ronny Johnsen. Foto: Morten Rakke.
I CHELSEA: Flo spilte 149 kamper for Chelsea. Nå jobber han med klubbens største talenter. Her i duell med Manchester Uniteds Ronny Johnsen. Foto: Morten Rakke. Vis mer

- Det var en kjempeoverraskende gave, og veldig artig. Jeg kommer jo dit først fremst for å lære av Drillo, som er en fantastisk god trener. Det blir en god erfaring for meg som er i starten av trenerkarrieren, sier Tore André Flo til NRK.no.

Jobber med Chelsea-talenter
Drillo var en av gjestene under Flos nylige 40-årslag i London. Landslagssjefen hadde en anelse om at hans trofaste spiss ville sette pris på gaven.

- Tore Andrè har sikkert alt han trenger fra før. Han blir med oss til Sverige 14. august, og skal være med på spillermøter og treninger, forteller Drillo.

Flo noterte seg for 23 mål på sine 76 landskamper. Så seint som i fjor spilte han Tippeliga-fotball for Sogndal. Da var det ni år siden han sist dro på seg landslagstrøya. Selv er han usikker på om han har noen nyttige råd å gi gamlesjefen.

- Jeg jobber med de største talentene i Chelsea, så forhåpentligvis kan det være et nyttig tips eller to som jeg kan komme med, forteller «Flonaldo», som han ble døpt om til etter 2-1-seieren over Brasil for 15 år siden.

Skeptisk
Lars Bohinen spilte selv under Drillo på 90-tallet, og er en av mange tidligere landslagsspillere som senere har gått i sjefens fotspor. I dag trener han Asker i 2. divisjon, og 43-åringen er usikker på om det er en reel assistentrolle Flo skal inn i.

 AVSLUTTET I SOGNDAL:  Tore André Flo avsluttet sin spillerkarriere i Sogndal. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
AVSLUTTET I SOGNDAL: Tore André Flo avsluttet sin spillerkarriere i Sogndal. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer

- Jeg hadde ikke vært fornøyd hvis jeg var Ola By Rise, ler Bohinen.

- Jeg tviler på at det en veldig funksjonell rolle. Det er vel ikke noe formelt, spør Bohinen.

 TROR FLO BLIR FLUE PÅ VEGGEN:  Asker-trener Lars Bohinen tror ikke at Flo skal gå inn i en virkelig assistentrolle. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
TROR FLO BLIR FLUE PÅ VEGGEN: Asker-trener Lars Bohinen tror ikke at Flo skal gå inn i en virkelig assistentrolle. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer