Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

EM-kvalifisering U21, Norge-Kosovo 5-0

Tore André Flo ga U21-gutta råd. Så gjorde laget noe det ikke har gjort på fem år

Tore André Flo ble hentet inn for å hjelpe U21-landslaget med avslutninger. Det så ut til å hjelpe i gårsdagens 5-0-seier mot Kosovo.

HJALP TIL: Tore André Flo var med U21-landslaget forrige uke, og det så ut til å hjelpe i gårsdagens 5-0-seier mot Kosovo. Her med Nils Johan Semb i Valhall ved en tidligere anledning. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
HJALP TIL: Tore André Flo var med U21-landslaget forrige uke, og det så ut til å hjelpe i gårsdagens 5-0-seier mot Kosovo. Her med Nils Johan Semb i Valhall ved en tidligere anledning. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DRAMMEN (Dagbladet): U21-landslaget kjørte over Kosovo i går, og fikk en glimrende start på EM-kvalifiseringen med 5-0-seier mot Bersant Celina og co.

Inn mot kampen fikk de norske unggutta hjelp fra Tore André Flo. Den tidligere Chelsea-, Rangers-, Sunderland- og Siena-spissen endte selv med 26 mål på 73 A-landskamper.

- Jeg var en gjest før denne kampen. Trener Leif Gunnar Smerud spurte om jeg kunne være med. Det var godt for meg, og så håpet jeg å kunne bidra med mine erfaringer til gutta også, sier Tore André Flo til Dagbladet.

- Hva har du bidratt med?

- Jeg ga gutta noen innspill på avslutningene, fortsetter Flo.

God uttelling

Da Dagbladet var til stede på en U21-trening forrige uke ble de offensive spillerne stående igjen og terpe på skudd med Flo en god stund etter at økta var ferdig.

Terpingen og innspillene fra stryningen kan virkelig ha hjulpet, for de norske gutta herjet foran Kosovos mål i går, og ga seg ikke før keeper Visar Bekaj plukket ball nummer fem ut av nettet. Disse fem scoringene kom fra åtte skudd på mål, noe som absolutt er godkjent.

I tillegg bør det nevnes at det kun var én ren spiss i den norske 18-mannstroppen i går, men han - FC København-spilleren Julian Kristoffersen - kom ikke på banen. Martin Ødegaard og Martin Samuelsen spilte spisser i 4-4-2. Også venstreback Birk Risa fikk prøve seg på topp da Samuelsen ble bytta ut.

For å finne sist Norge U21 scoret fem mål må vi nesten fem år tilbake i tid. 16. oktober 2012 var sist det skjedde, i den eventyrlige 5-3-seieren over Frankrike som sikret plass i EM året etter. Det mesterskapet endte med bronse. Mellom 5-3-seieren og gårsdagens 5-0-seier har U21-gutta spilt 45 kamper.

Mener Chelsea må forsterke

Til daglig jobber Tore André Flo på akademiet til Chelsea, i tillegg til at han er ambassadør i samme klubb.

- Både førstelaget og akademiet gjør det bra. Jeg liker meg veldig godt der. Det er spesielt spennende å følge Antonio Conte og grepene han gjorde underveis i sesongen.

AMBASSADØR: Tore André Flo representerte Chelsea da det ble klart at Singapore skulle avholde International Champions Cup i mars. Hasan Salihamidzic (i midten) representerte Bayern München, mens Franceso Toldo var der for Inter Foto: AFP PHOTO / ROSLAN RAHMAN
AMBASSADØR: Tore André Flo representerte Chelsea da det ble klart at Singapore skulle avholde International Champions Cup i mars. Hasan Salihamidzic (i midten) representerte Bayern München, mens Franceso Toldo var der for Inter Foto: AFP PHOTO / ROSLAN RAHMAN Vis mer

- Du har vært i Chelsea samtidig som både Conte og José Mourinho. Hvordan har det vært å jobbe i nærheten av de to?

- De er litt forskjellige typer med forskjellige væremåter. Conte er jo veldig aktiv, mer enn hva Mourinho var. Begge to er flinke på kommunikasjon med spillerne, sånn at de er trygge på hva de skal gjøre. Fytti katta, så gode managere de er, sier Flo og smiler.

Om den kommende sesongen, der Chelsea skal spille Champions League-fotball i tillegg, har Flo følgende å si:

- Det tror jeg blir tøft. De kan trenge noen forsterkninger, for det blir mye, mye større trykk når de er med i Champions League. Hvert fall hvis de skal nå langt. Da må de ha en bred stall. Én spiller ekstra i hvert ledd hadde vært bra.

Hele Norges coronakart