Abraham og Loftus-Cheek tatt ut på A-landslaget

Tore André Flos gutter får drømmesjanse på Englands A-landslag

To av ungguttene som Tore André Flo har ansvar for å følge opp i sin nye jobb, er for første gang tatt ut på Englands A-landslagstropp sammen med Harry Kane, Dele Alli og de øvrige stjernene.

DEBUTANTER: Joe Gomez, Ruben Loftus-Cheek og Tammy Abraham er nye fjes i den engelske A-landslagstroppen. Foto: NTB Scanpix
DEBUTANTER: Joe Gomez, Ruben Loftus-Cheek og Tammy Abraham er nye fjes i den engelske A-landslagstroppen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Forrige måned skrev Dagbladet om Tore André Flos nye jobb i Chelsea, som innebærer et opprykk fra akademijobben til arbeidsoppgaver tettere inn mot A-laget.

Den tidligere norske landslagsspissens nye hovedoppgave er å følge opp Chelseas mange utlånsspillere, hvor klubben har hatt mange suksesshistorier og noen spillere - især Kevin De Bruyne og Romelu Lukaku - som de gjerne skulle tatt enda bedre vare på.

Flo nevnte Tammy Abraham, som er utlånt til Swansea, og Ruben Loftus-Cheek, som er utlånt til Crystal Palace, som de to mest spennende spillerne han følger opp nå. En bedre bekreftelse på det kunne knapt Flo ha fått: I dag ble nemlig begge to tatt ut på Englands stjernepregede A-landslag.

- Tammy Abraham er veldig spennende. Det samme gjelder Loftus-Cheek. Det er spillere vi har stor tro på, men det er mange andre også som er i en veldig fin utvikling, sa Flo til Dagbladet.

Kan debutere mot Brasil

Abraham og Loftus-Cheek er debutanter på det engelske A-landslaget i den nye troppen, sammen med Liverpools backtalent Joe Gomez.

- Ord kan ikke beskrive følelsen, men jeg er velsignet og beæret som er blitt tatt ut på Englands A-landslag, skriver Abraham - som også var aktuell for det nigerianske landslaget - på Twitter.

Debutanttrioen er alle med i Gareth Southgates unge tropp til landskampene mot Tyskland og Brasil på Wembley henholdsvis 10. og 14. november. Det betyr at Flo kan få følge opp sine gutter på en enda større arena enn tidligere i høst, mot en av hans drømmemotstandere Brasil, som Flo scoret tre ganger mot på to kamper for Norge på 90-tallet.

Flos oppgave

Stryningen trives i sin nye jobb i Chelsea, hvor han var en publikumsyndling som spiller. Nå følger Flo opp de 34 spillerne som Chelsea har på utlån til en rekke klubber rundt omkring i England og resten av Fotball-Europa.

- Det er kjempespennende. Chelsea har et veldig suksessfullt akademi, men veien er fortsatt lang opp til førstelaget i Chelsea. Derfor er det viktig å lykkes med utlånene. Det er her jeg skal gjøre en jobb, forklarer Flo.

SESONG 2 #11: Vi ser blant annet på forskjellen i valg av spillere mellom topp-1 million mot de 1000 beste de siste ti årene. Vi diskuterer også flere lag og spillere. Gjest er Discovery-reporter Jonas Bergh-Johnsen. Video: Lise Rafaelsen / Dagbladet Vis mer

- Min oppgave er å se utlånsspillernes kamper live fra stadion, eventuelt se klipp fra de jeg ikke får sett live. I tillegg snakker jeg mye med managerne og gir innspill til hva spillerne kan utvikle og forbedre. Det er viktig oppfølging for at flest mulig kan ta steget opp på Chelseas A-lag.

Hele Englands tropp:

Keepere: Jack Butland (Stoke City), Joe Hart (West Ham - loan from Manchester City), Jordan Pickford (Everton)

Forsvarsspillere: Ryan Bertrand (Southampton), Gary Cahill (Chelsea), Joe Gomez (Liverpool), Phil Jones (Manchester United), Harry Maguire (Leicester), Danny Rose (Tottenham), John Stones (Manchester City), Kieran Trippier (Tottenham), Kyle Walker (Manchester City)

Midtbanespillere: Dele Alli (Tottenham), Fabian Delph (Manchester City), Eric Dier (Tottenham), Jordan Henderson (Liverpool), Jesse Lingard (Manchester United), Ruben Loftus-Cheek (Crystal Palace - loan from Chelsea), Raheem Sterling (Manchester City), Harry Winks (Tottenham), Ashley Young (Manchester United)

Spisser: Tammy Abraham (Swansea - loan from Chelsea), Harry Kane (Tottenham), Marcus Rashford (Manchester United), Jamie Vardy (Leicester)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer