Tore André vil på landslaget

Tore André Flo er tilbake - sterkere enn noen gang. Nå håper han landslagssjef Nils Johan Semb tar ham med til privatkampen mot Østerrike 20. november.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Ufattelig deilig. Nå skal jeg gå rundt og smile ei uke, sier Tore André Flo til Dagbladet.

Han ringer oss hjemmefra. Ungene er i seng. Det er på tide å lene seg tilbake sammen med kona Randi, nyte kvelden, seieren og scoringen - Tore Andrés rå kraftdemonstrasjon 20 minutter før slutt. Perfekt spilt fram av spissmakker Kevin Phillips løp han, førte ball og sloss mot Chris Perrys armer og bein i 45 meter, før han fra spiss vinkel pirket ballen mellom beina på målvakt Kasey Keller og inn til 2- 0. Kampen var punktert.

- Det var en veldig lang løpetur. Jeg var ganske sliten i beina da jeg var ferdig, men bestemte meg for å gi alt og fikk en lang tå på ballen, sier han.

Perry lå rett ut. Flo brølte i lykkerus over sitt tredje ligamål for Sunderland og tre ekstremt viktige poeng.

Råd fra manageren

Flo knalldebuterte for Sunderland med 1- 1-målet hjemme mot Manchester United 31. august. Han spilte fra start de fem neste kampene. Som ga fire tap og null Flo-scoringer. Han ble byttet ut tidligere og tidligere. Manager Peter Reid fikk sparken, og erstatteren Howard Wilkinson startet med å sette Flo på tribunen. Men bare i hjemmekampen mot West Ham (0- 1). Neste kamp fikk han fire minutter som innbytter, og mot Charlton (1- 1) sist helg spilte han som i går fra start på topp sammen med Kevin Phillips. Og scoret målet. Men like viktig: Måten han spiller på.

- Jeg tok en prat med manageren. Han sa at jeg måtte komme meg mer rettvendt mot motstanderens mål, løpe og vise meg fram i de kanalene som oppstår, sier Tore Andre.

Han tok aldri tribuneplassen mot West Ham som mistillit.

- Jeg har følt at manageren har hatt tro på meg. Han har presset på for at jeg skal få ut det som bor i meg. Så langt har det slått positivt ut, sier han.

- Tore André har kraft og besluttsomhet, sier Wilkinson.

Er tøffere

Storebror Jostein mener at Tore André spiller med langt mer kraft enn han gjorde da han spilte for Chelsea.

- De to siste kampene er noe av det beste han har gjort i England. For Chelsea var han mer opptatt av å gjøre gode tekniske ting. Nå er han tøffere i duellene. Han er på hogget og er god som gull. Jeg ser det på hele gutten, sier Jostein, som så kampen på TV hjemme i Drammen.

Tore André er enig.

- Ja, jeg har mye mer kraft. Jeg blir brukt mye mer i hodeduellene og har faktisk jobbet med dette på treningsfeltet, og ikke gjennom vekttrening. Jeg blir spilt opp på, og må trene på å stå imot skubbing og puffing, sier han.

Dette har gitt Tore André sjøltilliten tilbake.

- Det er svært lenge siden jeg hadde en så god følelse som nå. Det hjelper å ha flyt og medgang. Da kommer sjøltilliten, og baller som den i dag går i mål og ikke utafor, sier han.

For Tottenham var gårsdagen et gjensyn med et gammelt onde.

- Tottenham er klubben i England jeg har scoret oftest mot. Har seks scoringer. Aston Villa er på andreplass med fem, sier han.

2- 0-seieren i går var Sunderlands første ligakamp med mer enn én scoring. Seieren sendte laget også ut av nedrykkssonen.

- Men det er som manageren sier. Vi skal ikke være høyt oppe, men holde en lav profil og jobbe knallhardt på treningsfeltet den neste uka.

Neste søndag møter Sunderland serieleder Liverpool.

Norge neste?

Tre dager etter Liverpool-kampen spiller Norge privatkamp mot Østerrike. Storebror Jostein er ikke i tvil om at Tore André bør være med der.

- Hadde jeg vært landslagssjef, hadde Tore André vært med der. Han hører hjemme i landslagstroppen nå, sier han.

Tore André håper navnet hans er med når Semb offentliggjør troppen denne uka.

- Jeg har ikke hørt fra dem på en stund, men kan godt tenke meg å være med på landslaget og etablere meg der på nytt. Kan hende jeg trenger en sånn kamp som Østerrike til det, sier Tore André.

Han presiserer følgende.

- Jeg vil ikke snakke meg inn på landslaget, men spille meg inn.

I går var det nettopp det han gjorde. NB: Tore André ber om spalteplass for å gratulere Steffen Iversen med 26-årsdagen - som var i går. Iversen fikk ett minutt som innbytter i går.

- Jeg visste ikke at han hadde bursdag før etter kampen. Det var litt dumt, sier han.

RÅ MAKT: Tore André Flos scoring var en rå maktdemonstrasjon.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer