Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tore Morten vinner 100 000 om favorittlaget United taper: - Jeg er veldig spent

Satset 100 kroner på Leicester-gull tidlig i sesongen.

PÅ PINEBENKEN: Tore Morten Rønning vinner store penger dersom Leicester tar ligagull. Foto: AP/NTB ScanpiX og Privat
PÅ PINEBENKEN: Tore Morten Rønning vinner store penger dersom Leicester tar ligagull. Foto: AP/NTB ScanpiX og Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 100 kroner kan bli til 100 000 kroner for Tore Morten Rønning (48). Han har satset en hundrelapp på at Leicester vinner Premier League denne sesongen - til 1000 i odds hos Norsk Tipping.

Det var ikke mange som hadde forestilt seg at Claudio Ranieris mannskap skulle ha noen som helst mulighet til å kjempe om edelt metall. Men en kar i Nord-Trøndelag hadde trua.

Rønning innrømmer at tankene går til fotball om dagen.

- Jeg har hatt «rånerva» på grunn av formen til Tottenham. De har imponert og ligget i samme flytsonen som Leicester. Jeg følger like mye med på Tottenham. Jeg frykter de litt. De har lettere motstand, sier Rønning til Dagbladet.

Han valgte å bruke penger på Leicester fordi han ble imponert over angrepsspillet. Det var etter fire kamper, da klubben sto med to seire og to uavgjort, at han satset beløpet.

Tre runder før slutt ligger revene sju poeng foran Tottenham. Dersom Leicester tar tre poeng eller mer i sesongavslutningen er de sikret tittelen, uavhengig av hvordan Spurs gjør det i sine kamper.

Som en kompis av Rønning har uttalt om det å sette penger på Leicester:

- Hadde du sagt det før jul hadde jeg trodd du var tullete.

Spenning Rønning kaller seg en småspiller. Det meste han tidligere har vunnet er 500 kroner, for rundt 15 år siden. Han er på ingen måte sikker på at det blir storgevinst denne gangen heller.

- Det er 90 prosent sannsynlighet. Det er spenning, det skal si deg, sier 48-åringen.

Men allerede til søndag kan han cashe inn pengene, dersom Leicester slår Manchester United på mektige Old Trafford. Det spesielle er at Rønning er United-fan.

- Jeg vinner jo 100 000 kroner hvis Leicester vinner. Da ofrer jeg United. De har ikke noen sjanse i serien likevel. Jeg er veldig spent, sier han.

- Så det blir jubel dersom Leicester vinner?

- Ja, jeg tror det. Jeg tror nesten det blir en liten en da. Jeg heier på dem, dessverre. Det er litt surt, men slik er det. Om United hadde knivet om sjansen til å vinne ligaen, så hadde jeg holdt med dem, sier Rønning.

Konas spillerkort Rønning er fra Lotto-bygda Verdal, hvor han tidligere har vært fotballtrener for barn i nesten et tiår. Han forteller at pengene ikke skal gå til noe spesielt om han vinner, men at de kommer godt med siden det er en konfirmasjon rett rundt hjørnet.

Kona hans har aldri brydd seg om fotball, før nå.

- Jeg tippet på tippekortet hennes. På nettet. Hun fikk telefon fra Norsk Tipping. Hun har ikke peiling på fotball. Nå er hun veldig interessert i den kampen til helga. Det er bare én gang det skjer slik, sier Rønning, som ikke blir skuffet om Tottenham skulle snyte ham for konfekten.

- Jeg har ikke tapt noe. Det er bare for moro.

Tottenham møter forøvrig Chelsea på Stamford Bridge mandag.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart