Tore P. på plass i Nice

Seint i går kveld landet Fredrikstads Tore Pedersen i Nice, og innledet umiddelbart samtaler med klubbens ledelse om en overgang.

- Jeg sitter faktisk sammen med treneren akkurat nå, så jeg har egentlig ikke tid å snakke, sa Pedersen da Dagbladet fikk tak i ham på telefon i går kveld.

Men etter det Dagbladet erfarer, diskuterer ekslandslagsklippen en kontrakt som vil binde ham til den franske toppklubben i halvannet år framover.

- Vi er i konkrete forhåndlinger. Jeg blir her fram til torsdag, så får vi se om vi blir enige, eller om jeg reiser gråtende hjem, sier Pedersen ironisk.

Sterkt ønsket

Nice har i over ett år gitt signaler om at Pedersen sto på ønskelista. Treneren Gernot Rohr var Pedersens sjef i Eintracht Frankfurt, og har flere ganger ymtet muntlig at han ønsket å få tilgang til Pedersens tjenester på ny.

- Treneren har ringt meg jevnlig i over et år, og nå får jeg se hva de har å tilby.

Agent Rune Hauge bekrefter at interessen fra franskmennene er av det sterke slaget.

- Tore har Nice som et alternativ til Fredrikstad. Han er der nede nå for å se på de sportslige forholdenne i første omgang, sier Hauge, som sjøl er hjemme på Guernsey.

- Jeg er ikke sikker på om noe blir underskrevet i løpet av uka. Da hadde jeg nok blitt med nedover. Men Tore er jo gammel nok til å telle penger sjøl, sier han lakonisk.

Klausul

Pedersen har allerede skrevet under en ny kontrakt med Fredrikstad Fotballklubb.

- Ja, jeg har kontrakt med Fredrikstad, men der har jeg en klausul om at jeg kan signere med en utenlandsk klubb hvis det skulle dukke opp noe før 1. februar, sier Pedersen.

For de skal lokke med noe bra, de som frister ham vekk fra FFK.

- Det blir enten dette eller Fredrikstad. Ingen andre klubber i Norge er aktuelle. Jeg har jo sagt nei til både Lillestrøm og Vålerenga seinest i høst.