Tore P. vil gjerne ha Rekdal-rollen

Tore Pedersen (29) skamroses etter to kamper som defensiv midtbanespiller på Eintracht Frankfurt. - Jeg prøver meg gjerne i Rekdal-rollen på landslaget, sier en selvsikker Tore P. til Dagbladet.

Lørdag nikka han inn 1- 0 for Eintracht borte mot Hansa Rostock. En uke tidligere debuterte han med å kle av Bayern Münchens superstjerne Mario Basler. Begge gangene til toppkarakterer i tyske aviser. Og begge gangene som defensiv midtbanespiller.

  • Tore Pedersen spiller fotball igjen etter reservetilværelsen i Blackburn, han er i form - og han legger ikke skjul på at både selvsikkerheten og ambisjonene holder høyt nivå. Og da handler praten fort om landslaget.

Og om den sentrale rollen i en midtbanefemmer. Også kalt Rekdal-rollen.

Urettferdig

Pedersens defensive ferdigheter er kjente. De offensive er stort sett beheftet med feite spørsmålstegn i norske uttaksdiskusjoner. Det synes Pedersen er urettferdig - og etter overgangen til Bundesliga føler han ekstra trang til å utrykke det:

For: Tore Pedersen både framhves og anerkjennes som en dyktig pasningsspiller etter de to første kampene på Eintrachts midtbane.

- Det er bare i Norge jeg er blitt omtalt som svak på det feltet, mener han.

God defensivt og god pasningsspiller - og lørdag scoret han til og med mål. Alt sammen i en høykvalitetsdivisjon som Bundesliga.

- Og hurtigheten min er faktisk bedre enn før korsbåndskaden min i 1995, opplyser Pedersen.

Tida som reserve i Blackburn var tung. Pedersen mente han var god nok, og manager Hodgson ga uttrykk for det samme.

Men det ble med ordene - og benken.

- Men jeg har trent bra og holdt selvtilliten oppe. Og så har det hjulpet godt med jevnlige runder på golfbanen sammen med Alfie (Alf-Inge Håland). Familien Håland skal ha sin del av æren for at jeg ikke ble for deprimert, sier Tore.