Tore Pedersen mister EM

Tore Pedersen fikk rett i sine bange anelser da han nylig kjente smerter igjen i sine opererte knær. En legeundersøkelse gjør det klart at han ikke rekker EM-sluttspillet.

- Nå har jeg vært og tatt en grundig kontroll av knærne, og det er helt klart at jeg må ta det rolig en stund. En ting er sikkert, EM kan jeg bare glemme, skriver han på sin internettside.

Wimbledon-forsvareren var nesten frisk etter operasjonen for «jumper's knee», men måtte for halvannen uke siden kaste inn håndkleet rett før reservekampen som skulle markere hans comeback.

- Jeg fikk et tilbakeslag, men det er ikke dramatisk. Jeg må trene meg opp langsomt igjen, og bruke tiden til hjelp. Sannsynlig ryker resten av sesongen med Wimbledon også, men det er ekstra bittert å miste EM, skriver han.

Tore Pedersen har ennå ikke vært med i noen av sluttspillene Norge har kvalifisert seg til. VM i 1994 mistet han på grunn av en korsbåndskade, mens han ikke kom med i troppen i 1998. Han spilte flere av EM-kvalifiseringskampene i fjor.

At Tore Pedersen må kaste inn håndkleet betyr økt midtstopper-hodepine for Nils Johan Semb, som også må undre på om Ronny Johnsen kan rekke EM. Johnsen ble i fjor høst operert for samme skade som Tore Pedersen, og er ennå ikke skadefri.

- Det eneste jeg tenker på nå er å bli frisk, og ikke fokusere på alt jeg går glipp av. Etter motgang kommer medgang, skriver Tore Pedersen håpefullt.

(NTB)