Tore vant over kreften

Tore Bjonviken (31) hadde tenkt å legge inn en formtopp til NM-tremila på Kongsberg. I stedet ble sesongforberedelsene en kamp mot kreften.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var sist sommer den tidligere landslagsløperen merket at noe var galt.

-  9. juli gikk jeg på rulleski til jobben. Etterhvert fikk jeg fryktelig vondt i magen. Det ble bare verre og verre. Samboeren min er nyutdannet lege, og fikk meg til å dra på legevakta. Derfra bar det til Aker sykehus, forteller Tore.

Legene på Aker kunne ikke gi eksakt diagnose. Men han fikk beskjed om at de mistenkte kreft.

-  Det var selvsagt en sjokkbeskjed. Når du er 30 år og aktiv idrettsutøver tenker du knapt på slike ting. Tvert i mot. Du er ung, du føler at alle muligheter ligger åpne. Og så kom legene med beskjed om at jeg kunne ha en dødelig sykdom. Det var vanskelig å forholde seg til, sier Tore.

-  Jeg hadde ei lita datter på ett år jeg følte stort ansvar for, jeg hadde fått plass på politihøgskolen. Livet hadde liksom akkurat begynt. Jeg skulle komme gjennom dette.

Tore ble sendt til Radiumhopsitalet. Der gjennomgikk han en stor operasjon i august. Legene fjernet en svulst på størrelse med en mobiltelefon.

Høy overlevelse

-  Den endelige diagnosen fikk jeg ikke før to uker etter operasjonen, eller nærmere to måneder etter jeg ble syk. Det var kreft.

-  Hvordan reagerte du da ?

-  Sånn midt på treet. Jeg hadde jo håpet at det var godartet, men hadde også fryktet noe langt verre. Etter at jeg kom ut fra Aker følte jeg meg frisk hele tida. Jeg trente til og med ganske hardt. Var i god form og følte meg ikke det minste dårlig. Før operasjonen på Radiumhospitalet fortalte legene meg at de mistenkte at jeg hadde en form for testikkelkreft som har svært høy overlevelelsesposent.

-  Det viste seg at de hadde rett. Derfor ble jeg ikke knust. Jeg ble bare enda mer innbitt på at dette skulle gå bra.

Helt frisk

I dag, etter tre tøffe cellegiftkurer, er Tore helt frisk.

Nå kan han få være den pappaen han ønsket å være for lille Signe (20 måneder).

-  Den siste cellegiftkuren var fæl. Jeg var skikkelig dårlig. Det spiller ingen rolle nå. Jeg er ferdigbehandlet og frisk. Jeg er her for Signe, og har tenkt å være det lenge, sier Tore.

Han har fått tilbake de fleste av de ti kiloene han mistet, og håret har begynt å gro igjen. Og han henger med på politihøgskolen.

-  Samboer Bente og familien har stilt opp for meg på et helt utrolig vis hele veien. Jeg har utrolig mye å takke for, sier Tore til Dagbladet.

Også skolen har tilrettelagt det slik at han har kunnet følge undervisningen.

Utenfor stuevinduet hans på Tonsenhagen i Oslo laver snøen ned. Milevis med skiløyper innover Lillomarka starter omtrent ved inngangsdøra.

Tore er så smått i gang med treninga igjen.

-  Det ble ingen NM-deltagelse denne vinteren. Men neste år skal jeg være tilbake igjen!

TALENTFULL: Her går Tore Bjonviken verdenscup i Oberstdorf i februar for snart to år siden.
FRISK: Skiløperen Tore Bjonviken er frisk igjen etter kreften - og så smått igang med å foreberede seg til neste års NM.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer