Tore vant over kreften

Tore Bjonviken (31) hadde tenkt å legge inn en formtopp til NM-tremila på Kongsberg. I stedet ble sesongforberedelsene en kamp mot kreften.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var sist sommer den tidligere landslagsløperen merket at noe var galt.

-  9. juli gikk jeg på rulleski til jobben. Etterhvert fikk jeg fryktelig vondt i magen. Det ble bare verre og verre. Samboeren min er nyutdannet lege, og fikk meg til å dra på legevakta. Derfra bar det til Aker sykehus, forteller Tore.

Legene på Aker kunne ikke gi eksakt diagnose. Men han fikk beskjed om at de mistenkte kreft.

-  Det var selvsagt en sjokkbeskjed. Når du er 30 år og aktiv idrettsutøver tenker du knapt på slike ting. Tvert i mot. Du er ung, du føler at alle muligheter ligger åpne. Og så kom legene med beskjed om at jeg kunne ha en dødelig sykdom. Det var vanskelig å forholde seg til, sier Tore.

-  Jeg hadde ei lita datter på ett år jeg følte stort ansvar for, jeg hadde fått plass på politihøgskolen. Livet hadde liksom akkurat begynt. Jeg skulle komme gjennom dette.

Tore ble sendt til Radiumhopsitalet. Der gjennomgikk han en stor operasjon i august. Legene fjernet en svulst på størrelse med en mobiltelefon.

Høy overlevelse

-  Den endelige diagnosen fikk jeg ikke før to uker etter operasjonen, eller nærmere to måneder etter jeg ble syk. Det var kreft.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer