Torgeir (18) tok opp arven etter Kovacs

Matchvinner da Odd slo Aalesund.

MATCHVINNER: Torgeir Børven (nr 22 ) fikk sin tippeligadebut fra start, og ble matchvinner hjemme mot Aalesund.Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX
MATCHVINNER: Torgeir Børven (nr 22 ) fikk sin tippeligadebut fra start, og ble matchvinner hjemme mot Aalesund.Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIXVis mer

||| (Dagbladet): Odd Grenland - Aalesund 2-1.

Med Peter Kovacs borte, har Odd Grenland vært tvunget til å legge en gammel suksessoppskrift i skuffen og tenke ut alternative offensive løsninger i landslagspausen.

Da Aalesund gjestet Skagerak Arena søndag ettermiddag, fikk 18-åringen Torgeir Børven fra Øystese tillit fra start i tippeligasammenheng for første gang flankrt av nykommer Mattias Andersson og Magnus Myklebust i angrepstreeren.

Og tenåringen, som sto med to tippeligamål fordelt på 13 innhopp, skulle ta scoringsansvar med den ungarske kraftspissen Kovacs på plass i belgiske Lierse.

To minutter ut i annen omgang, fikk Odd Grenland frispark fra drøyt 20 meter og Børven og Andersson tok oppstilling. Sistnevnte hoppet over ballen og overlot muligheten til førstnevnte, som dundret til. Ballen fant veien gjennom et hull i muren og forbi en dekket Anders Lindegaard, som så utgangen på skuddet for seint til å avverge.

- Det kan ikke bli bedre enn at Torgeir ble matchvinner i første forsøk fra start. Vi var ikke så gode jeg hadde håpet vi skulle være, men sikret likevel tre meget nødvendige poeng, konstaterer Odd-trener Dag-Eilev Fagermo overfor TV 2 Sporten.

Mål og selvmål for Fevang
Børvens fulltreffer fastsatte sluttresultatet til 2-1 til hjemmelaget, som åpnet både første og annen omgang forrykende. Drøyt 50 sekunder etter avspark, framprovoserte nemlig Jone Samuelsen et straffespark, som Morten Fevang ekspederte sikkert i mål til 1-0.

10 minutter før pause, var Fevang like klinisk i avslutningsøyeblikket, men Odd-kapteinen hadde neppe noen intensjoner om å overliste keeper Andreas Lie, da han styrte Johan Arnengs frispark i eget nett.

Selvmålet skulle likevel ikke få konsekvenser for en ellers solid Fevang, og Odd tok dermed sin femte hjemmeseier av fem mulige mot Aalesund i tippeligasammenheng. AaFK, som lenge så ut til å gjøre seg gjeldende i medaljestriden, gikk dermed på sitt femte tap på de siste sju kampene.

- Når det første vi gjør i hver omgang er å slippe inn mål, er vi på ville veier. Også vi må prøve oss litt fram, men det virker som de erfarne spillerne har mest skyts å komme med, sier AaFK-trener Kjetil Rekdal, som siktet til vrakingen av Tor Hogne Aarøy.

- Rævdårlig dømming
Rekdal kom også med en voldsom tirade mot kampleder Ken Henry Johnsen, selv om han mener dømmingen ikke var utslagsgivende for utfallet.

- Det var forferdelig å se på; rævdårlig dømming! Straffesparket er greit og frisparket er greit, men vi blir snytt for en haug av frispark rundt Odds 16-meter, som kunne ha blitt til noe. Dessuten får vi en haug med gule kort som kan diskuteres (to gule journ.anm.), mens de får ingen. Magnus Lekven skal ha sitt andre gule kort når han holder igjen Peter Orry Larsen på en kontring. Rævdårlig dømming, rett og slett, gjentar Rekdal.