HAR PULSEN PÅ DET SVENSKE FOLKET: Torgny Mogren snakker med mange svensker som lar seg provosere over Petter Northug og som mener det holder å slå ham for at det skal være en god svensk dag.Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
HAR PULSEN PÅ DET SVENSKE FOLKET: Torgny Mogren snakker med mange svensker som lar seg provosere over Petter Northug og som mener det holder å slå ham for at det skal være en god svensk dag.Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Torgny Mogren: - Det er ikke Sverige mot Norge, det er Sverige mot Northug

- Noen er forbanna.

FALUN (Dagbladet): Torgny Mogren reddet det som allerede var døpt Skit-VM i Falun i 1993 da han vant femmila på mesterskapets aller siste dag.

Det ble Sverige eneste medalje i 1993, men i ettertid har svenskene glemt alle nedturene i forkant av det overlegne femmilsgullet.

I år, derimot, er svenskene mer fornøyde med innsatsen. To sølv og en bronse er allerede innkassert, og som landslagstrener Rikard Grip fastslo tidligere i mesterskapet, medaljekampen mot Norge har de allerede gitt opp.

Men skal vi tro den gamle VM-helten Mogren har det aldri handlet om Sverige mot Norge i dette mesterskapet. Det har hele tida handlet om Sverige mot Northug.

- Ja, prater du med folk rundt omkring, vanlige folk som er her og heier og som jeg treffer hver dag, så er det nok Sverige mot Northug. Slår vi bare han, er det bra, ler Mogren da Dagbladet spør ham om det virkelig er slik.

- Men, ja... Jeg vet ikke hvor mye alvor det er i det heller, selv om noen jo er forbanna. Det fins liksom ikke noe verre, mens andre syns det er litt halvmorsomt, at det er bra han er her. Det steller jo i stand litt uro og det er bare bra, sier han.

Mogren er ikke blant svenskene som blir forbanna over Northugs ablegøyer, men selv om de så langt har vært veldig nedtonet, mener også Mogren at det kan bli for mye.

- At han er en bad boy innen skiidretten har jeg bare syns har vært morsomt, men han kan ikke gjøre det hele tida. Han må ta noen pauser, for til slutt blir man litt lei av sånt også. Man må være litt forsiktig, det er morsommere om det er et opphold og så kliner han til på et oppløp eller fornedrer noen løpere, formodentlig svenske, da. Men altså ikke hver gang, sier Mogren.

• Neste langrennsøvelse i VM er damenes tikilometer i fristil klokka 13.30 i morgen.