Torino-OL venter på deg

Har du lyst til å dra til Torino under neste års vinter-OL, er det fortsatt billetter og pakketurer å få kjøpt. Og svært billige flybilletter!

Du kan få et reisebyrå til å gjøre jobben, eller ordne billetter til konkurranser, fly og hotell på egen hånd. Det siste krever litt ekstra innsats.

Vi fant disse mulighetene på nettet:

Fly

Fra Oslo har Norwegian fortsatt ledige flyseter til og fra Torino, midt under OL.

Med utreise tirsdag 14. februar og hjemreise tirsdag 21., koster det ikke mer enn kr. 1176 tur-retur.

Hvis vi vil reise med Norwegian dagen etter OL-åpningen, lørdag 11. februar, og hjem igjen lørdagen etter, blir det dyrere: kr. 3276.-

Hotell

De beste og mest sentrale hotellrommene er for lengst opptatt, men det skal fortsatt være mange ledige hotellsenger i nærheten av OL-øvelsene.

-  Vi har fått beskjed fra vår agent at det er hotellrom å få. Salget har nok ikke vært helt slik de hadde håpet, forteller produksjonssjef Erik H. Isaksen i Combi Tours i Tromsø.  Combi Tours (www.combitours.no) ordner gjerne hotellbestillingen for deg, hvis du allerede har en flybillett. Det italienske reisebyrået Ludus Tours (www.ludustours.com) opplyser at de fortsatt har ledige rom ved 15 hoteller i Torino og på flere av de andre konkurransestedene. Hos turistinformasjonen i Torino på nettet (www.turismotorino.org) kan du finne flere muligheter.  Et italiensk firma som heter Bed and Breakfast Service (www.bed-breakfast.it) har også tilbud. Reisebyrået «Somewhere» i Torino (www.somewhere.it) tilbyr fortsatt leiligheter, både i sentrum og i OL-landsbyen.

Billig trenger det ikke å bli:

Høyst alminnelige hoteller i nærheten av Torino forlanger 40 000 kroner for for to personer i dobbeltrom i en uke midt under OL, men det skal gå an å finne rimeligere rom.-  Prisene ligger nok litt i overkant av hva det vanligvis koster for en storbyferie, mener Erik H. Isaksen i Combi Tours.

OL-øvelser

Billetter til konkurransene selges på nettet - www.torino2006.org .

Høydepunkter - som kunstløp for kvinner - er for lengst utsolgt, men ellers skal det være billetter til mange av konkurransene.

Husk at Torino by ikke er det eneste stedet det skal være OL-øvelser:

Langrenn foregår langt fra byen, i Pragelato, mens alpine øvelser er enda lenger unna, i det flotte vintersportsstedet Sestriere.

Pakketurer

Orker du ikke tanken på å skaffe fly, hotell og OL-billetter på egen hånd, har Via Tours gjort jobben for deg:

-  Det har vært brukbar interesse for dette tilbudet, forteller reisebyråleder Bengt Løhre i Via Ferieverden i Trondheim.De tilbyr reise, billetter til OL-øvelsene og opphold og transport i Torino i en pakke, med eget charterfly Oslo- Genova tur-retur, overnatting på MS «Midnatsol», busstransport direkte til OL-arenaene, måltider og gode billetter til OL-øvelsene.

MS «Midnatsol» skal ligge ved kai i Savona, ca to timers kjøring fra de fleste OL-arenaene.

Om bord i skipet blir det også underholdning med kjente norske artister.

Disse pakkene er å få kjøpt hos mange byråer på nettet.

Overskyet eller regn er det mest sannsynlige været når vinterlekene i Torino åpner, 10. februar neste år. Skal du være i Torino under OL, bør du huske regntøy og paraply.

Snø må du vanligvis langt fra OL-byen for å finne.

I fjor snødde det én dag i

Torino i løpet av perioden fra 10. til 26. februar. Snøen ble ikke liggende.

10 døgn

Noe værvarsel får vi ikke på en stund:

-  Meteorologisk institutt har ikke prognoser som går lenger fram enn 10 døgn, så først i begynnelsen av februar neste år vil vi begynne å få prognoser som dekker starten av OL, forteller statsmeteorolog Kristen Gislefoss til Dagbladet.