Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tørket VM-tårene med ny verdensrekord

For en revansje, Isinbajeva.

NY REKORD: Jelena Isinbajeva hoppet i kveld over 5,06 meter - ny verdensrekord. Foto: EPA
NY REKORD: Jelena Isinbajeva hoppet i kveld over 5,06 meter - ny verdensrekord. Foto: EPA Vis mer

(Dagbladet.no) Stavdronningen Jelena Isinbajeva var en av de største favorittene før VM i Berling, men hun endte som kanskje den største skuffelsen av alle.

Da de andre jentene hoppet over «lave» høyder, ventet den russiske stavhopperen. Så startet hun, og det endte med tre riv - og en sisteplass i finalen.

I kveld revansjerte hun seg slik bare verdensenerne gjør det.

Tårevåt æresrunde
Isinbajeva hadde allerede vunnet konkurransen da hun ba om at lista skulle legges på fem meter og seks centimeter. Så høyt hadde aldri noen kvinne hoppet før.

Nå er det den nye verdensrekorden.

- Nå skjønner jeg hvorfor jeg tapte i Berlin - så jeg kunne få dette utrolige resultatet. Det er en drøm. Det er vanskelig å tro, sier hun.

Isinbajeva gikk over i første forsøk og jublet ellevilt på stadionet i Zürich. Det ble en tårevåt æresrunde på den suverene stavhopperen.

- Det er morsomt å se når hun setter ny verdensrekord etter å ha vært så langt nede i VM. Det må være deilig for henne, sier spydkongen Andreas Thorkildsen til NRK.

VM-TÅRER: VM ble en stor skuffelse for Jelena Isinbajeva. Hun endte sist i finalen. Foto: AFP
VM-TÅRER: VM ble en stor skuffelse for Jelena Isinbajeva. Hun endte sist i finalen. Foto: AFP Vis mer

Dette er den 27. verdensrekorden til Isinbajeva (inkludert innendørs) og hun hadde selvfølgelig den forrige også, som var én centimeter lavere.

Lovte revansje
Maken til opptur skal du lete lenge etter, for etter VM-finalen var hun helt knust.

- Etter OL i Beijing har jeg faktisk følt meg litt tom. Det har på en måte vært som om jeg har vært litt utbrent. Denne sesongen har vært preget av det. Jeg kan ikke forklare det som skjedde her. Forberedelsene mine til dette mesterskapet var bra, men en skade i satsfoten har hemmet meg litt, sa Isinbajeva etter stavfinalen.

Anna Rogowska ble mester med 4,75 meter som var identisk med åpningshøyden til Isinbajeva. Hun rev i sitt første forsøk på 4,75, satte seg deretter under teppet sitt midt på banen, og valgte å ta de to siste forsøkene sine på 4,80.

Det første forsøket på denne høyden var bra, men lista ble ikke liggende. Det gjorde den heller ikke i det andre og siste forsøket.

- Dette nederlaget kommer til å motivere meg enda mer. Jeg vet at jeg må konsentrere meg mye bedre, så jeg kan love at jeg skal komme tilbake og være mye sterkere etter dette, sa Isinbajeva.

Det tok ikke lang tid før hun slo tilbake - høyere og sterkere enn noen sinne.

PS! Den forrige rekorden hennes ble stående i et drøyt år. 5,05 var høyden hun gikk over da hun vant OL-gull i Beijing.

REKORD NUMMER 27: 5,06 er den 27. verdensrekorden til Jelena Isinbajeva. Foto: AFP
REKORD NUMMER 27: 5,06 er den 27. verdensrekorden til Jelena Isinbajeva. Foto: AFP Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling