Tornado-Bale rev «verdens beste høyreback» i filler

- Taxi for Maicon, ertet Spurs-fansen i råsterk seier.

NESTEN FERDIGSCORET: Peter Crouch viser tydelig hvem som kan takkes for 2-0-målet: Gareth Bale. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRK
NESTEN FERDIGSCORET: Peter Crouch viser tydelig hvem som kan takkes for 2-0-målet: Gareth Bale. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRKVis mer

||| Tottenham - Inter 3-1

(Dagbladet): Gareth Bale ble belønnet med 10 på Sky Sports-børsen da han pøste inn tre mål på én omgang mot Inter for to uker siden, men på merverdig Spurs-vis ble det likevel bare tre trøstemål.

I returkampen på White Hart Lane i kveld gikk Bale av banen uten å score. Men det var omtrent det eneste han ikke gjorde, for den walisiske virvelvinden var et mareritt Inter-forsvarerne vil bruke en stund på å glemme.

Ikke bare leverte han eminent forarbeid til både 2-0 og 3-1. Han regelrett filleristet mannen mange mener, eller i hvert fall mente, er verdens beste høyreback - Maicon.

- Taxi for Maicon, ertet Spurs-fansen - og Maicon ville nok slått til på tilbudet om han kunne.

For å toppe det hele latterliggjorde Bale også Lucio, kalt «verdens beste midtstopper», da han serverte Roman Pavljutsjenko til kveldens siste scoring.

- Har du sett en slik spiller før? ble van der Vaart spurt da han ble intervjuet sammen med Bale etter kampslutt.

- Han er fantastisk. Han er en av våre beste spillere uke etter uke, han er sterk, og alle er redde for ham. Maicon er en av de beste backene i verden, men han ble drept av Bale i kveld, sier nederlenderen.

Så ut som skolebarn
Hovedpersonen selv er langt mer beskjeden på egne vegne.

- Det så ut som du kunne gjøre hva du ville?

- Jeg føler meg trygg med ballen om dagen. Laget spiller bra, og vi har vist hvor gode vi kan være i det siste.

- Du fikk jo Inter-spillerne til å se ut som skolebarn?

- Jeg vet nå ikke det. Jeg nyter å spille fotball om dagen, det er det jeg gjør best, svarer en nesten brydd Bale.

3-1 var et fullt fortjent resultat, for den regjerende mester Inter ble et nummer for små mot Spurs i kveld. Og i særdeleshet Gareth Bale.

Van der Vaart - igjen
Da Rafael van der Vaart hinket av Old Trafford med skade sist lørdag, fryktet mange Spurs-fans at nederlenderen ville gå glipp av kveldens stormøte mot Inter.

Men van der Vaart ble friskmeldt i tide - og han brukte bare 18 minutter på å vise hvor viktig det var for London-laget:

Sulley Muntari snudde rumpa da Luka Modric fintet skudd, men i stedet stakk han ballen gjennom til van der Vaart akkurat da Inter-forsvaret rykket ut.

Timingen var perfekt, og alene med Castelazzi satte van der Vaart ballen klinisk i korthjørnet.

- Jeg trodde det var offside. Men det var en flott pasning fra Luca, og en god start for oss, sier van der Vaart.

27-åringen ligner et av sesongens røverkjøp i europeisk fotball, Harry Redknapp måtte ikke bla opp mer enn rundt 70 millioner kroner da han hentet ham fra Real Madrid. Så langt i Spurs-karrieren har van der Vaart scoret i samtlige fem hjemmekamper - og da er det ikke rart han er blitt en publikumsfavoritt på rekordtid.

Mishandlet Maicon
Spurs burde imidlertid scoret flere mål før pause, og den aller største sjansen hadde Peter Crouch.

Gareth Bale - som terroriserte Inter-forsvaret generelt og Maicon spesielt i lagene første møte på Giuseppe Meazza for to uker siden - fortsatte mishandlingen av brasilianeren da han parkerte ham nedover venstrekanten.

Innlegget mot bakre stolpe var også perfekt, og der sto banens lengste spiller mutters alene noen få meter fra mål. En klassisk goalgetter ville nok grepet volleymuligheten begjærlig, men Crouch er ikke helt i den kategorien, og satte skuddet svakt utenfor.

Inter var ikke harmløse i motsatt ende av banen, og særlig Samuel Eto'o og Wesley Sneijder bød vertenes forsvar på problemer. Men det var ikke mer enn rett og rimelig at Spurs gikk i garderoben med pauseledelse.

Dessverre for vertene måtte Van der Vaart kaste inn håndkleet i pausen, sannsynligvis etter å ha fått føling med hamstringskaden fra helga.

Men det gjorde ikke Tottenham mye dårligere, i hvert fall ikke når man har en sprudlende Gareth Bale på venstresida.

Bale arkitekt x 2
Som en ødeleggende tornado herjet han med stakkars Inter-spillere med hurtighet og kraft av en annn verden, og hattrickhelten fra Giuseppe Meazza var selvsagt arkitekten bak 2-0-scoringen etter 60 minutter.

Denne gangen var det innbytter Nwankwo som ble statist da Bale satte på den walisiske superturboen, Maicon var heller ikke å se noen steder, og foran mål ventet Crouch.

Han kom seg foran Samuel, og sklei ballen i mål til ellevill jubel fra White Hart Lane.

Tottenham cruiset tilsynelatende mot seier, men Samuel Eto'o brakte fornyet spenning da han kom seg løs fra Hutton, og banket ballen i det lengste hjørnet til 1-2.

Da gjensto 10 minutter, og pessimistiske Spurs-fans fryktet nok det verste.

Men da Inter presset på for utlikning fikk Bale ballen dypt inn på egen halvdel. Lucio - som tidligere i omgangen hadde kjeftet på Maicon for hans manglende evne til å stoppe waliseren - fikk merke at akkurat det kanskje var tøffere enn han trodde.

Bale spilte ballen på den ene siden av Lucio og løp forbi på den andre, Lucio ga opp umiddelbart, og foran mål kunne Pavljutsjenko skli ballen i mål på omtrent identisk vis som da Crouch scoret 2-0.

Faktanerdene i Opta opplyser at Bale hadde ni vellykkede driblinger mot Inter - mer enn noen andre spillere har greid i Champions League denne sesongen.

Seieren betyr at Spurs inntar førsteplassen i gruppa, og de har stø kurs mot åttendelsfinale.

- Vi spilte fantastisk, vi slo de regjerende mesterne 3-1. Det er en nydelig følelse, sier van der Vaart.