Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Toronto vant dramakamp foran over 100 000 tilskuere

Tilskuerrekord i Michigan.

• Detroit - Toronto 2-3, etter straffeslag

(Dagbladet): Winter Classic 1. nyttårsdag har blitt en NHL-tradisjon. Ekstra spesielt var det likevel i år da to av de opprinnelige lagene seks NHL-lagene skulle møtes.

Hockeytradisjonen er sterk i Canada, og Toronto er metropolen. I USA er Detroit kjent som hockeytown. Gjennom tv-serien 24/7 har tv-stasjonen HBO fulgt de to lagene de siste månedene før kveldens møte.

Tilskuerrekorden for en hockeykamp ble satt i desember 2010 da Michigan Wolverines slo Michigan State Spartans. På den samme banen Michigan Stadium, ble rekorden slått i kveld.

Minus 11 105 491 tilskuere møtte opp i det kalde været. Det var drøyt tusen mer enn den gamle rekorden. Gradestokken viste elleve minusgrader, og det var tydelig at det var kaldt til tross for det store oppmøte.

Toronto-keeper Jonathan Bernier var tydelig forberedt på det kalde været. I kveld nøyde han seg ikke med bare keepermaske. En lue var plassert utenpå masken.

Foto: NTB Scanpix.
Foto: NTB Scanpix.
Foto: NTB Scanpix.
Foto: NTB Scanpix.
Foto: NTB Scanpix.
Foto: NTB Scanpix.
Foto: NTB Scanpix.
Foto: NTB Scanpix.
Foto: NTB Scanpix.
Foto: NTB Scanpix.
Foto: NTB Scanpix.
Foto: NTB Scanpix.

Med seks minutter av den andre perioden kom kampens første mål. Og det var to svensker som spilte hovedrollen. Henrik Zetterberg fant lagkamerat Daniel Alfredsson som med skøyta satte inn det første målet i snøværet.

36 sekunder før periodeslutt satt utligningen. På tennis slo James van Riemsdyk pucken forbi Jimmy Howard i Detroit-buret. En vanvittig sterk prestasjon av Maple Leafs-spilleren.

Videodømming Toronto tok ledelsen fem minutter ut i den andre. Et skudd ble styrt inn og etter at dommeren hadde sett over vidoen, ble det avgjort at kølla ikke var under tverrliggeren. Altså, at scoringen var et faktum.

Med 5.32 igjen på klokka slo Detroit tilbake. De rødkledde presset høyt, vant pucken, og til slutt kunne Justin Abdelkader sette pucken i mål.

2-2 sto seg kampen ut, til tross for en rekke Toronto-sjanser.

En spesiell situasjon oppstod i forlengningen. Henrik Zetterberg var alene med keeper i det spillet ble blåst av. Grunnet uteforholdene skulle nemlig lagene bytte side halvveis i forlengningen, noe de vanligvis ikke gjør. Med det ble Detroit snytt for et mulig vinnermål. Toronto var også nære på tampen, men stolpen sto i veien.

 PAUSEMÅKING:  Snøværet gjorde spilleforholdene vanskelige. Det var greit at måkemannskapet gjorde jobben sin. Foto:  Gregory Shamus/Getty Images/AFP
PAUSEMÅKING: Snøværet gjorde spilleforholdene vanskelige. Det var greit at måkemannskapet gjorde jobben sin. Foto: Gregory Shamus/Getty Images/AFP Vis mer

Med det gikk kampen til straffer.

Svenske Daniel Alfredsson var først ut, men misset. James van Riemsdyk prøvde seg på Forsberg-dragningen fra OL på Lillehammer, men også han misset.

Pavel Datsyuk gjorde derimot ingen feil da han vakkert satte straffen inn på backhand. Torontos Lupul svarte med scoring.

Detroit bommet på sin neste, mens Tyler Bozak scorte, og med det avgjorde den historiske hockeykampen.

 LUE PÅ:  Jonathan Bernier var klar over minusgradene, noe dette bildet helt klart beviser. Foto: Jamie Sabau/Getty Images/AFP
LUE PÅ: Jonathan Bernier var klar over minusgradene, noe dette bildet helt klart beviser. Foto: Jamie Sabau/Getty Images/AFP Vis mer