ER DU GOD NOK, CESC? Fernando Torres (t.h) virker tvilende til at Cesc Fabregas klarer å dytte ut midtbanetrioen Xavi, Andres Iniesta eller Sergio Busquets fra dagens Barcelona-lag. Foto: AFP/LLUIS GENE
ER DU GOD NOK, CESC? Fernando Torres (t.h) virker tvilende til at Cesc Fabregas klarer å dytte ut midtbanetrioen Xavi, Andres Iniesta eller Sergio Busquets fra dagens Barcelona-lag. Foto: AFP/LLUIS GENEVis mer

Torres advarer Fabregas mot Barcelona

Og kritiserer Liverpool igjen.

• Fotballstudio kl. 20.45: Litauen — Spania

(Dagbladet): Fernando Torres synes ikke han vant nok trofeer med Liverpool, og valgte å flytte til forrige års dobbelmestere Chelsea.

Cesc Fabregas har hintet flere ganger om at han vil hjem til Barcelona. I Arsenal-trøya har 23-åringen ikke løftet en pokal siden 2005.

Nå advarer 27-årige Torres sin spanske landslagskamerat mot å bli Barcalona-spiller.

Best i England, OK i Spania - Han blir satt pris på og respektert i større grad i England enn i Spania, der han aldri har spilt. Hvis du snakker om Fabregas i England snakker du om en av ligaens tre beste spillere. Han hadde gjort det OK i Barcelona, men jeg tror det blir vanskelig å forbedre det laget, sier Torres ifølge en rekke britiske aviser.

Han begynte å snakke om Arsenal-kapteinen på en pressekonferanse foran Spanias kamp mot Litauen, da han fikk spørsmål om Fabregas ville gjort Barcelona bedre.

- Det må Guardiola svare på, men jeg tror det er vanskelig å forbedre det de har. Hvis Cesc kommer, hvem tar du ut?

Så minner Torres om Javier Mascherano, hans gamle lagkamerat fra Liverpool-tida som oftest er reserve på Camp Nou.

- Han er en flott proff. Jeg håper han får suksess i Barcelona og finner seg en plass der. Han gjorde mye bra i Liverpool, og de behandlet ham ikke bra da han dro, sier Torres.

Liverpool-problemer Og dermed var han i gang med kritikken mot klubben han forlot for hele 50 millioner pund siste dagen i januar.

- Noen ganger betyr det ingenting at du oppfører deg perfekt i en klubb, eller at du tok klubbens side i vanskelige tider, sier Torres.

VAR U-SPILLER I BARCELONA: Hele forrige sommer forhandlet Barcelona med Arsenal om å få kjøpe sin tidligere ungdomssspiller Cesc Fabregas, uten å lykkes. Her foran Champions League-kampen i Spania i mars. Foto: AFP/Carl de Souza
VAR U-SPILLER I BARCELONA: Hele forrige sommer forhandlet Barcelona med Arsenal om å få kjøpe sin tidligere ungdomssspiller Cesc Fabregas, uten å lykkes. Her foran Champions League-kampen i Spania i mars. Foto: AFP/Carl de Souza Vis mer

Torres mener en fotballspiller må gi seg selv sjansen til å flytte til en ny klubb, fordi de bare har åtte-ti år på fotballens aller høyeste nivå.

- Hvis du er heldig nok vil klubben du hjelper være takknemlig. Det er det som skjedde med meg i Atletico Madrid. Men i Liverpool var alt problemer, sier Torres.

Hyklersk Den målfarlige spanske spissen, som ennå ikke har klart å score i Chelsea-trøya, mener fotballspillere må ta hele støyten ved kjøp og salg.

- Alle har sin egen historie, men ut i fra hva jeg har lest er Cesc takknemlig overfor Wenger og Arsenal. Men hvis du stikker, så må du bare hoppe ut i det. Til slutt er du helt alene når du drar. Fotball er veldig hyklersk på den måten, sier Torres.

Barcelona bekreftet nylig at de igjen vil forsøke å kjøpe Fabregas, men det er ikke aktuelt å gi Arsenal 50 millioner euro.

- Selv om Guardiola krever å få spilleren til klubben, kan vi ikke betale et så stort beløp. Vi kommer nok til å forhandle med Arsenal, men beløpet skal være fornuftig - ikke vanvittig, sa Barca-president Sandro Rosell i helgen.

KLAR TIL LANDSKAMP: Fernando Torres (t.v) er denne uka i Kaunas foran landskampen mot Litauen i kveld. Fot: EPA
KLAR TIL LANDSKAMP: Fernando Torres (t.v) er denne uka i Kaunas foran landskampen mot Litauen i kveld. Fot: EPA Vis mer