Torres ble helt - Riley ble utskjelt

Dommer Riley leverte årsverste på Anfield.

||| Liverpool - Chelsea 2-0

(Dagbladet.no): Med to minutter igjen å spille på Anfield var det nok god stemning hjemme i stua hos Sir Alex Ferguson i Manchester.
0-0 og uavgjort var akkurat det United-manageren hadde ønsket seg på forhånd - men slik skulle det ikke gå.

Fernando Torres hadde ikke scoret på Anfield på åtte måneder, og sa før kampen at det ikke fantes en bedre kamp å score i enn mot Chelsea.

Og så gjorde han nettopp det. To ganger!

- Vi visste at vi måtte vinne denne kampen, og nå har vi spilt på oss selvtillit. Dette er mine to første mål etter skaden. Det kjennes fantastisk å score på hjemmebane igjen, og at det skjedde mot Chelsea er enda mer fantastisk, sier Torres ifølge PA.

Vill jubel

I det Anfield hadde begynt å innstille seg på enda en uavgjort kamp - i så fall den tiende i ligaen denne sesongen - ble Fabio Aurelio ble spilt fri på venstrekanten. Innlegget ble slått mot første stolpe, der Torres kom stormende. Med Alex på slep kom han seg foran og headet ballen inn i korthjørnet.

Anfield revnet, og samtlige 11 på Liverpool havnet i en gedigen klynge foran The Kop. Det målet sørger for å holde Liverpool inne i gullkampen - og sender trolig Chelsea ut av den.

Artikkelen fortsetter under annonsen

På overtid gjorde Torres kvelden helsvart for gjestene fra London, da Ashley Cole rotet bort ballen til Yossi Benayoun, før sklitaklingen hans ble en ferdigscoret pasning til spanjolen.

2-0 til Liverpool - men ting kunne fort sett veldig annerledes ut.

En drøss dommerfeil

Dommer Mike Riley kommer til å bli diskutert heftig i kveld og sikkert resten av uka, for mannen i svart var trolig den aller svakeste aktøren på Anfield.

Med halvtime igjen å spille ga han Frank Lampard direkte rødt kort for en farefull stempling mot Xabi Alonso. Det var ikke bare en tvilsom avgjørelse - den var direkte hårreisende.

- Det er naturlig at de vant kampen etter det som skjedde med Lampard, for da hadde de mer kvalitet og mer ballbesittelse. Men ikke før utvisningen, mener Luiz Felipe Scolari.

- Jeg vil at dommeren skal se det igjen på TV, og kanskje trekke kortet til Lampard. Når jeg ser det igjen, ser det ut som om det er den andre spilleren som gjør noe galt.

Lampard kom riktignok inn med knottene, men traff ballen, samtidig som han fikk støvelen til Alonso i leggen. Chelseas midtbanemotor tok likevel kortet med fatning, i motsetning til John Terry, som forfulgte dommeren og snakket på seg et gult kort.

Visst skal spillerne overholde FAs respektkampanje - men i dette tilfellet var Chelsea-kapteinens reaksjon til å forstå.

Særlig ettersom Steven Gerrards takling mot Salomon Kalou minuttet i forveien var minst like stygg. Men Gerrard slapp kort både for den, og for kjeften han delte ut til Riley etterpå.

Han slapp derimot ikke kort da han forsøkte å filme seg til frispark like utenfor 16-meteren.

Men når alt skal oppsummeres er det like utrolig at ikke Jose Bosingwa fikk marsjordre på overtid. I frustrasjon over resultatet stemplet han helt umotivert Benayoun ut av banen, rett foran øynene på linjemannen, uten at noe skjedde.

Chelsea-backen kan sannsynligvis vente seg en streng reaksjon fra FA. Mike Riley kan på sin side vente seg en god pause fra Premier League-fotball - for stort verre er det knapt mulig å gjøre det.

Liverpool styrte alt

Med en mann mer på banen var det bare ett lag som angrep, og ett som forsvarte seg. Før Torres omsider fikk ballen i nettmaskene hadde blant annet Alonso hatt en ball i tverliggeren, mens John Obi Mikel reddet omtrent på streken med en akrobatisk manøver.

15-1 i skudd på mål sier sitt om styrkeforholdet på Anfield.

Rafael Benitez - som beholdt stjernene sine på banen til siste slutt denne gang - mener Liverpool var klart best også før utvisningen av Lampard.

- Jeg synes vi var bedre gjennom hele kampen. Det handlet om å skape flere store sjanser. Vi måtte vente helt til slutten. Vi lå i en fantastisk posisjon før denne kampen, og den er enda bedre nå, sier Liverpool-manageren.

Om ting eksploderte i 2. omgang, var det desto tammere de første 45 minuttene. Det virket nesten som om frykten for å tape var større enn lysten til å vinne - men fortsatt med Liverpool et strå hvassere enn gjestene fra London.

Chelsea har nå tapt fire av fem kamper mot Arsenal, Liverpool og Manchester United denne sesongen. De er fem poeng bak serieleder fra Manchester, og har attpåtil én kamp mer spilt.

Liverpool er på sin side to poeng bak - også med én kamp mer spilt.