Torres bråvåknet mot ligafavoritten

Ustoppelig da Liverpool senket Chelsea på Anfield.

TERRY PÅ HÆLA: Fernando Torres lurte seg bak John Terry, og skjøt ned i bakken og over Petr Cech til 1-0 for Liverpool. Foto:  (AP Photo/Tim Hales)
TERRY PÅ HÆLA: Fernando Torres lurte seg bak John Terry, og skjøt ned i bakken og over Petr Cech til 1-0 for Liverpool. Foto: (AP Photo/Tim Hales)Vis mer

Liverpool - Chelsea 2-0

(Dagbladet): Han har virket desillusjonert og misfornøyd, og bare vært en skygge av den spilleren Anfield forelsket seg i.

Men klassen til Fernando Torres har det aldri vært tvil om.

Og mot favorittmotstanderen Chelsea var 26-åringen tilbake på sitt mest ødeleggende, ikke én gang, men to ganger.

Først etter 11 minutter, da friskmeldte Dirk Kuyt slo en følsom pasning bak Chelsea-forsvaret. John Terry var på hæla, og da Torres la ballen perfekt til rette med førstetouchen, ble han straffet til det fulle.

- Jeg var like glad for det første målet som det andre. Måten han tok ned ballen på mens han løp, før han satte ballen i mål, gjør den scoringen enda mer beudringsverdig enn målet der han fikk drømmetreff, sier Liverpool-manager Roy Hodgson til TV 2.

Ballen spratt over Petr Cech og i mål, og Liverpool hadde fått akkurat den vitamininnsprøytningen de trengte mot ligafavoritten.

Utrolig målsnitt
Men nå var Torres som en hvithai med ferten av blod. Og i første omgangs siste minutt glefset han til igjen:

Ashley Cole stormet i angrep sammen med halve Chelsea, dommer Howard Webb markerte for fordel, men like før midtstreken forsøkte Chelsea-backen et C-moment han ikke behersket.

Raul Meireles snappet ballen og sendte den klokelig til Torres, som sto på hjørnet av 16-meteren. Han brukte tre, fire touch på å dra seg inn mot Branislav Ivanovic, før han bøyde ballen lekkert rundt både serberen og Petr Cech.

- Jeg satt i bra posisjon, og så at den kom til å ende i nettet i det øyeblikk ballen forlot foten hans. Jeg ser ham gjøre det samme på trening ganske ofte, så jeg er ikke overrasket, sier Hodgson.

Det var Torres' sjette Anfield-scoring mot Chelsea på bare fem kamper - og hans 44 på 47 kamper på samme bane. Det snittet taler for seg selv.

Men han henter ikke fram de store ordene når han intervjues av Sky Sports etter kampen:

- Det har vært vanskelig for meg, jeg hadde en tung avslutning på forrige sesong, så var det VM og mye skader. Men jeg føler formen blir bedre for hver dag. Jeg vet ikke når jeg er på mitt beste, men det kommer, sier han.

- Du har fått en del kritikk, hvor tøft har det vært?

- Det er en del av livet. Når du spiller på Liverpool blir du fulgt med argusøyne. Det er høye forventninger her, men det er sånn det skal være, sier matchvinneren.

Chelsea, med Didier Drogba på benken fra start, var merkelig tafatte de første 45 minuttene. Bortsett fra en relativt ufarlig Kalou-heading fra seks meter hadde Pepe Reina nesten ingenting å gjøre, og derfor var det ingen stor overraskelse da Carlo Ancelotti kastet inn den store ivorianeren fra start i 2. omgang.

Liverpool fikk kjørt seg
Det ble da også en helt annen omgang, hvor Liverpool ble spilt lave og bare unntaksvis våget seg inn på Chelseas banehalvdel.

ELSKER Å SPILLE MOT CHELSEA: Torres har scoret seks mål på fem hjemmekamper mot Chelsea. Foto:  AFP PHOTO/PAUL ELLIS
ELSKER Å SPILLE MOT CHELSEA: Torres har scoret seks mål på fem hjemmekamper mot Chelsea. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS Vis mer

Men de kjempet som løver, og en utskjelt mann som Lucas Leiva sto fram med enorm arbeidsmoral og brøt opp spillet til Chelsea gang på gang.

Liverpools bakre firer sto omtrent på 16-meteren gjennom hele 2. omgang, men der feilene har haglet tidligere denne sesongen, var de så godt som feilfrie mot ligaens kanskje beste lag.

Men noen feite sjanser fikk Chelsea uansett:

Det begynte så smått å lukte redusering da Ramires først fikk gå opp mellom de to stopperne og heade like over, og da Zhirkov like etter tvang fram en praktredning fra Reina da ballen var på vei inn i korthjørnet.

Virkelig farlig ble det likevel ikke før Drogba kjempet seg fri på høyrekanten og slo inn foran boksen, der Florent Malouda styrte ballen mot mål fra fem meter. Men skuddet gikk rett på en heldig og god Reina, og Liverpool slapp unna igjen.

I den andre enden av banen, foran The Kop, var det ikke mye aktivitet. Men én kjempesjanse kom der også, da Dirk Kuyt fikk ballen etter flipperspill i feltet, og «alle» så skuddet mot korthjørnet i mål. Cech fikk slengt ut en lang tå, og reddet mesterlig.

Ingenting lyktes for Chelsea
Det var likevel bare et lite pusterom i Chelsea-stormløpet, men uansett hva gjestene fra London prøvde seg på, sto Reina, tverliggeren eller noen andre i veien.

Selv ikke da Anelka fikk ballen under Liverpool-keeperen ville ballen i mål, i stedet gikk den via kroppen på spanjolen, opp i tverliggeren, før den spratt akkurat noen centimeter for kort til at Drogba kunne trille returen i åpent mål.

Helt på tampen kom Maxi alene med Cech. Argentineren dro ballen forbi Chelsea-keeperen, og det var definitivt kontakt før han deiset i bakken foran The Kop. Men han overdrev fallet, og kanskje gjorde det at Howard Webb lot være å blåse.

Liverpool holdt ut, og tok sin fjerde seier på rad i alle turneringer.

Tre av dem har kommet i ligaen, og nå er de bare fem poeng bak tredjeplassen.

- Vi må vise oftere at vi kan spille på denne måten, da kan vi kjempe om store ting. Denne seieren gir bare tre poeng, men den gir også selvtillit. Spesielt etter en tøff uke med tre kamper på sju dager. Men det må vi glemme nå, vi må fortsette å plukke poeng, for vi mistet mange i starten, sier Torres.

Chelsea har fått Manchester United helt opp i ryggen, men leder fortsatt med to poeng.

DET VAKRESTE: Torres fikk ballen på hjørnet av 16-meteren, tok noen skritt inn og bøyde ballen rundt Ivanovic og Petr Cech. Foto:  (AP Photo/Tim Hales)
DET VAKRESTE: Torres fikk ballen på hjørnet av 16-meteren, tok noen skritt inn og bøyde ballen rundt Ivanovic og Petr Cech. Foto: (AP Photo/Tim Hales) Vis mer