Torres drømmer om å senke Liverpool til helga

- Dette er skjebnen, sier han.

FRA RØDT TIL BLÅTT: Ferndando Torres scoret begge målene da Liverpool slo Chelsea i november. Nå vil han gjøre det motsatt - senke Liverpool som Chelsea-spiller. Foto: TIM HALES/AP
FRA RØDT TIL BLÅTT: Ferndando Torres scoret begge målene da Liverpool slo Chelsea i november. Nå vil han gjøre det motsatt - senke Liverpool som Chelsea-spiller. Foto: TIM HALES/APVis mer

Klubb for klubb: Her er alle Premier League-overgangen

(Dagbladet): Fernando Torres scoret sitt første Liverpool-mål i august 2007. Motstander var Chelsea. I november scoret han to av sine siste mål for rødtrøyene. Igjen mot Chelsea.

Søndag debuterer han for de blå londonerne. Motstander er selvfølgelig Liverpool.

- Det er skjebnen. Det er ikke optimalt, men vi får se hva som skjer. Jeg har bare positive ting å si om Liverpool. Jeg hadde det veldig bra der, men nå spiller jeg for Chelsea. Hvis jeg får sjansen vil jeg gjøre mitt beste for Chelsea og forhåpentligvis score, sier Torres til sin nye klubbs hjemmeside.

En halv milliard Han kan selvfølgelig ikke si så mye annet, men uttalelsen er nok uansett bensin på bålet noen Liverpool-supportere tente i går - da de fyrte opp en Torres-drakt etter at overgangen ble et faktum.

Ryktene ble gradvis heitere og seint i går kveld - etter at Liverpool sikret seg Andy Carroll fra Newcastle - ble formalitetene fikset.

Spanjolen er dermed Englands dyreste spiller noen sinne, etter en prislapp på rundt 480 millioner kroner.

Ikke akkurat noe januarsalg.

- Det var alltid lett å motivere seg til kampene mot Chelsea, for det var spesielle oppgjør, alltid blant de største i løpet av sesongen. Det er en av grunnene til at jeg ville komme hit, jeg har lyst til å være en del av dette laget, sier Torres.

- Ingen er større enn klubben Torres forlater nå et Liverpool-lag som har slitt tungt i motbakke hele sesongen, men som har fått litt oksygen igjen etter at Kenny Dalglish overtok managerstolen etter Roy Hodgson.

TENTE PÅ DRAKTA: Skuffede Liverpool-supportere tente i går på ei Torres-drakt utenfor treningsfeltet Melwood. Foto: PHIL NOBLE/REUTERS
TENTE PÅ DRAKTA: Skuffede Liverpool-supportere tente i går på ei Torres-drakt utenfor treningsfeltet Melwood. Foto: PHIL NOBLE/REUTERS Vis mer

Nå sitter Dalglish igjen med bare halvparten av stjerneduoen Steven Gerrard og Fernando Torres.

Skotten er svært diplomatisk når han omtaler de siste dagenes Torres-hendelser. Han skryter av ledelsen, som er ferske innen fotballen og understreker at det er logoen på brystet og ikke navnet på ryggen som betyr noe.

- Ingen enkeltperson er større enn klubben. Sånn har det aldri vært og sånn vil det aldri bli, sier han ifølge Liverpool Daily Post.

Torres scoret 81 mål på 142 Liverpool-kamper, i løpet av tre sesonger. Chelsea møter Sunderland borte i kveld, men den sannsynlige Chelsea-debuten til Torres kommer altså mot Liverpool til helga.

Heldigvis for spanjolen spilles kampen på Stamford Bridge.

STØTTER EIERNE: Kenny Dalglish sier at ingen er større enn klubben. Heller ikke Fernando Torres. Foto: JON SUPER/AP
STØTTER EIERNE: Kenny Dalglish sier at ingen er større enn klubben. Heller ikke Fernando Torres. Foto: JON SUPER/AP Vis mer